Παναγής Καππάτος: Τρεις κομβικές κινήσεις το επόμενο διάστημα για την υγεία στο νησί μας -Σημαντική δωρεά ύψους 1,2 εκ. ευρώ από το Ίδρυμα Βεργωτή [ηχητικό]
Πολιτική
22/02/2022 | 12:56

Καλεσμένος στο ραδιόφωνο του Ionian Galaxy ήταν ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Παναγής Καππάτος, ο οποίος μίλησε για το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου που είχε ως θέμα τα προβλήματα της υγείας στο νομό μας.

 

Ο κ. Καππατος εξήγησε στην εκπομπή ότι η ενημέρωση του στο δημοτικό συμβούλιο κινήθηκε πάνω, σε τρεις κομβικές κινήσεις που έχουν γίνει ή θα υλοποιηθούν άμεσα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Η πρώτη είναι ότι το νοσοκομείο Αργοστολιού κηρύχθηκε άγονο τύπου Α, αυτό σημαίνει ότι δίνει ισχυρά κίνητρα σε γιατρούς». Επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Καππάτος, «η δεύτερη σημαντική συνέπεια, το δεύτερο σημαντικό κίνητρο είναι το 250ευρώ ανά εφημερία, τα οποία ψήφισε η κυβέρνηση αρχές Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους». Ενώ συνεχίζοντας τόνισε, «πλέον υπάρχουν πολλοί γιατροί από την περιοχή της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι θέλουν να υπηρετήσουν και να κάνουν εφημερίες στο νησί μας και έχουμε συνεχώς ροή, άρα δεν έχουμε κίνδυνο ποτέ να μείνουμε χωρίς γιατρό».

Ο κ. Καππάτος στάθηκε επίσης και στη σημαντική δωρεά του 1.200.000 ευρώ από το ίδρυμα Βεργωτή, για τη νέα πτέρυγα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Αργοστολίου. «Για να καταλάβετε την έκταση της δωρεάς, θα έχει τριπλό εμβαδόν από το ΤΕΠ, που είχαμε μέχρι σήμερα. Μιλάμε για ένα πολύ σύγχρονο τμήμα επειγόντων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «το τελευταίο που θα σας πω είναι ότι πάλι το ίδρυμα Βεργωτή έχει χρηματοδοτήσει μια μελέτη, που φτιάχνεται αυτή τη στιγμή, ύψους 38.000 ευρώ, έτσι ώστε να την παραδώσουμε στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Οικονομικών  έτσι ώστε να έχουμε μια κτιριακή και μηχανολογική ανάπλαση του νοσοκομείου ύψους 9εκ. ευρώ. Αυτό θα πάει στο ταμείο ανάκαμψης. Εκεί θα ενταχθεί. Εκεί θα το ζητήσουμε».

 

Ας ακούσουμε χαρακτηριστικά όλη τη συνέντευξη του κ. Καππάτου στην εκπομπή “Galaxians”:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer