Όταν ένας ηλικιωμένος κλέβει για να φάει, κάποιοι έχουν αποτύχει…
Φώτης Αυγουστάτος
17/02/2022 | 20:57

Όταν ένας ηλικιωμένος κλέβει για να φάει, κάποιοι έχουν αποτύχει…

Μια ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη σήμερα σε σούπερ μάρκετ στην Αθήνα να κλέβει κρέας και τυρί γιατί κατά δήλωση της δεν είχε να φάει.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα είναι τραγικό ,όπως τραγικό είναι ηλικιωμένοι να ψάχνουν στα σκουπιδια ή στα πεταμένα τελειώματα των λαϊκων αγορών να βρουν κάτι να φάνε.

Είναι εικόνες που έχουμε αντικρυσει στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία και δυστυχώς συνεχίζουμε …

Σε μια κοινωνία υποτίθεται σύγχρονη και πολιτισμένη , όταν αναγκάζονται άνθρωποι απόμαχοι της ζωής ,που οι περισσότεροι μόχθησαν και γέρασαν μοχθώντας ,να κλέβουν ή να ζητιανεύουν για λίγο φαΐ υπάρχει πρόβλημα.

Και το πρόβλημα ανήκει εξ’ ολοκλήρου σε όλους όσους ασκούν εξουσία και χτίζουν αυτό το εκάστοτε κράτος “πρόνοιας” αλλά και σε όλους εμας που τους εκλέγουμε και τους εμπιστευόμαστε για να το κάνουν.

Το αν η γιαγιά έκλεψε το τυρί από μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από το μπακάλικο της γειτονιάς και ποια η αντίδραση του καθενός μπακαλη είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πώς καταφέραμε σαν κοινωνία να αφήσουμε τη μάνα μας , τη γιαγιά μας , τη γειτόνισσα μας να αναγκαστεί να κλέψει ή να ζητιανέψει για να μπορέσει να φάει.

Ντροπή μας.

Η ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας εξαρτάται όχι από τα νούμερα και τους δείκτες ανάπτυξης αλλά από την ουσιαστικη στηριξη και προστασία των γερόντων και των ευάλωτων ομάδων της.

Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης…

Φώτης Αυγουστάτος
Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer