Άκης Πετρετζίκης: Κριτσίνια παρμεζάνας από φύλλο κρούστας
Μαγειρική
23/11/2021 | 16:40

Συστατικά

  • 4 φύλλα κρούστας για πίτες
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας.
  • Πασπαλίζουμε με το 1⁄3 από το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
  • Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
  • Κόβουμε από τη μικρή πλευρά κάθετες λωρίδες των 2-3 εκ. Θα έχουμε 16 τεμάχια.
  • Πιάνουμε τις δύο άκρες από την κάθε λωρίδα και τις στριφογυρίζουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα σπιράλ σχήμα.
  • Μεταφέρουμε τις λωρίδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 13-15 λεπτά.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε σε πλατό με διάφορα τυριά και αλλαντικά.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ