Ο Ημερήσιος «κατεδαφίζει» τον Θεόφιλο: Άντρο «ακολασίας» το Λιμενικό Ταμείο
Αυτοδιοίκηση
17/11/2021 | 21:24

Oλα έχουν μια εξήγηση. Πριν από δύο χρόνια στη μία και μοναδική συνέντευξη Tύπου που έχει δώσει o ολιγάρχης δήμαρχος Θεόφιλος στους 27 μήνες της μέχρι τώρα θητείας του (άσχετα αν διαβεβαίωνε τότε ότι θα γίνεται κάθε μήνα και μία συνέντευξη Tύπου και ποτέ δεν έχει μπει στον κόπο να εξηγήσει γιατί αθέτησε το λόγο του…) ήταν σαφής σε σχέση με την υπερσυγκέντρωση εξουσιών και θέσεων στο πρόσωπό του, καθότι εκτός από δήμαρχος είναι και πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, το Λιμενικό Ταμείο και επίσης κρατάει τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Αργοστολίου, των Οικονομικών κ.λπ.: «Επιθυμώ να αποκτήσω ο ίδιος μια καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Δήμο και τους επιτηρούμενους φορείς του και στη συνέχεια θα παραχωρήσω τις παραπάνω θέσεις»!!!

Δύο χρόνια λοιπόν μετά, για την ακρίβεια 27 μήνες, ο Θεόφιλος ακόμη να αποκτήσει …«καθαρή εικόνα της κατάστασης στο Δήμο» και ταυτόχρονα «ξέχασε» την υπόσχεση για τη μηνιάτικη συνέντευξη Tύπου και πορεύεται στην ασφάλεια των συνεντεύξεων στα δικά του μέσα δίχως ενοχλητικές ερωτήσεις!

Καμία εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του

Δύο τινά λοιπόν συμβαίνουν. ‘Η ο Θεόφιλος είναι …ανεπίδεκτος μαθήσεως που εκ προοιμίου απορρίπτεται γιατί μόνο παλαβό δεν τον λες, ή …δεν έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του! Το πιθανότερο που συμβαίνει, δίχως συζήτηση, είναι το δεύτερο!

Αυτή ήταν και είναι η κοινά αποδεκτή άποψη. Καμία εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του! Με κορυφαία την περίπτωση, να έχει δίπλα του έναν πρώην Δήμαρχο Αργοστολίου (τον Τσιλιμιδό βεβαίως) και να μην τον κάνει …αντιδήμαρχο Αργοστολίου, τασσόμενος έτσι με την πλειοψηφία των πολιτών που τον θεωρούν ως τον πλέον αποτυχημένο δήμαρχο στην ιστορία και καλά κάνει!!!

Αν και εδώ που τα λέμε …στη γωνία περιμένει ο Σαμούρης, κρατώντας ανά χείρας τη λίστα με τους σταυρούς που πήρε ο κάθε σύμβουλος και στην οποία φιγουράρει και μάλιστα μακράν ο ίδιος πρώτος και καλύτερος.

Η περίπτωση του Λιμενικού Ταμείου

Ομως η περίπτωση του Λιμενικού Ταμείου χρήζει ιδιαίτερης προσοχής!

Μιλάμε για έναν (τον μοναδικό καλύτερα) οικονομικά εύρωστο οργανισμό του Δήμου, ο οποίος συν τοις άλλοις έχει διάσταση σε όλη την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και επιρροή και στους άλλους τρεις Δήμους.

Ο Θεόφιλος λοιπόν ως επιχειρηματίας και …μέγας μαλαγάνας και προκειμένου «να έχει στο χέρι» τους άλλους τρεις δημάρχους κράτησε για την πάρτη του το προεδριλίκι του Λιμενικού Ταμείου!!!

Το παίζει έτσι από «την πίσω πόρτα» Κεφαλληνιάρχης και ταυτόχρονα διαχειρίζεται ετησίως ζεστό χρήμα 3 εκατ. ευρώ και βάλε και κάνει αβέρτα αναθέσεις-ρουσφέτια στα δικά του παιδιά, στους κουμπάρους και τους συνεργάτες του!!!

Καταχείμωνο η αποκατάσταση στο «μπαστούνι»!

Ιδού αν έχετε αμφιβολίες περί του αντιθέτου.

Η ανάγκη για επισκευές στο «μπαστούνι» των κρουαζιερόπλοιων είναι γνωστή.

Δεν έγιναν λοιπόν όπως έπρεπε να γίνουν πριν τη σεζόν, ούτε έστω κατά την διάρκεια της, αλλά προγραμματίστηκαν να γίνουν …εκ των υστέρων! Έτσι που το πιθανότερο όλων, ο χειμώνας που θα ακολουθήσει να τα κάνει όλα σμπαράλια και την άνοιξη να χρειάζονται πάλι έξοδα και επισκευές!

Αλλά ποιος νοιάζεται γι’ αυτά…

Λεφτά υπάρχουν και τα δικά μας παιδιά πρέπει να βγάλουν μεροκάματο!

55 χιλιάρικα στο όνομα …του Ιανού σε απευθείας αναθέσεις και στα δικά μας παιδιά!

Έτσι λοιπόν κάνουμε τη μελέτη για την «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» συνολικού κόστους 54.405,46 ευρώ, τη σπάμε σε τέσσερα τμήματα (ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ της Αποκεντρωμένης κ. Παπαθεοδώρου, αν δεν είναι αυτό καραμπινάτη κατάτμηση τότε τι είναι;) και με πρόσχημα …τον Ιανό (14 μήνες πίσω!!!) και τον κατεπείγοντα εξ αυτού (!!!) χαρακτήρα, κάνουμε ισάριθμες απευθείας αναθέσεις σε τέσσερα «δικά μας» παιδιά! Όλως τυχαίως και τα τέσσερα κοντοχωριανοί από τη Λειβαθώ (οι δύο από τα Φωκάτα και από ένας από τη Λακύθρα και τα γειτονικά Ντομάτα) και την ίδια ημέρα (οποία σύμπτωσις!..) 25 Οκτωβρίου υπογράφει ο δήμαρχος σήμερα Θεόφιλος Μιχαλάτος υπέρμαχος της αξιοκρατίας στα 9 χρόνια της θητείας Παρίση!!!

Έτσι για την ιστορία και την εγκυρότητα του κειμένου:

Τμήμα 1: «Εργασίες αποξήλωσης μεταλλικής ισοσκελούς δοκού σχήματος γωνία και επανατοποθέτησης δεστρών επί των κρηπιδωμάτων», προϋπ. 16.610,07 ευρώ και ο ανάδοχος από τα Φωκάτα.

Τμήμα 2: «Εργασίες αποκατάστασης μετώπου και ακμών κρηπιδωμάτων», προϋπ. 15.935,72 ευρώ και ο ανάδοχος από την Λακύθρα.

Τμήμα 3: «Εργασίες αποκατάστασης φρεατίων και επισκευή των υδραυλικών δικτύων», προϋπ. 19.056,03 ευρώ και ο ανάδοχος από τα Φωκάτα.

Τμήμα 4: «Εργασίες χρωματισμών επιφανειών σκυροδέματος και μεταλλικών επιφανειών», προϋπ. 2.803,64 ευρώ και ο ανάδοχος από τα Ντομάτα.

‘Η, μήπως δεν είν’ έτσι κύριε δήμαρχε;

Και το συμπέρασμα

Το Λιμενικό Ταμείο εξελίσσεται σε άντρο της «ακολασίας» της Θεοφιλικής θητείας.

Οι απευθείας αναθέσεις και μάλιστα σε «δικά μας» παιδιά διαμορφώνουν την βαριά βιομηχανία του Θεόφιλου με την κάλυψη και την συνδρομή συμβούλων που πρεσβεύουν το νέο (τρομάρα τους…).

Και μετά σου λέει να ξεχάσεις τα περί αξιοκρατίας που υποσχόταν προεκλογικά ο Θεόφιλος και την ιαχή «ξεβρομίσαμε» το βράδυ της εκλογής του!

Και να θέλεις δεν σε αφήνει ο μπαγάσας!

Θεόφιλε, μια συμβουλή. Ψάξε από τώρα να βρεις που θα κρυφτείς το βράδυ στις 8 Οκτωβρίου 2023…

 

Πηγή: Ημερήσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer