ΕΛΜΕ -ΚΙ: Κάλεσμα στην Γενική Συνέλευση στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου
Κοινωνία
14/10/2021 | 10:11

ΟΛΟΙ στην έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

την ΠΕΜΠΤΗ 14/10, ώρα 6.30 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου (Φαραώ)

προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Στις 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Εφετείο Αθηνών έβγαλε την απεργία – αποχή  ΔΟΕ – ΟΛΜΕ παράνομη, αποδεχόμενο το σκεπτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (μη λήψη απόφασης από γενική συνέλευση, μη προσφυγή στον ΟΜΕΔ, έλλειψη προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας!!!). Η απεργία δεν κρίθηκε καταχρηστική όπως της ΑΔΕΔΥ. Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ επιχειρούν με συνεχόμενες αγωγές και δικαστικές προσφυγές να χτυπήσουν τον δίκαιο αγώνα μας.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ.

Εδώ και τώρα ΔΟΕ – ΟΛΜΕ πρέπει  να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσουν άμεσα σε νέα κήρυξη απεργίας – αποχής λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για την επιτυχία της. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή θα είναι αναντίστοιχη με την απαίτηση των 100.000 απεργών που στις 11/10 έστειλαν υπερήφανο μήνυμα  κλιμάκωση του αγώνα. Ο αγώνας πρέπει να κρατηθεί ζωντανός με όλα τα μέσα!! Συνεχίζουμε το μακρύ αλλά δίκαιο αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης! Ούτε βήμα πίσω. Η Απεργία αποχή πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνα πρέπει να κλιμακωθεί!! Εδώ και τώρα κοινή συνεδρίαση των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για το συντονισμό του αγώνα! Όπλο μας η ενότητα του κλάδου!!

Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη για λύσεις «από τα πάνω», ότι δήθεν μια άλλη κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα. Έχουμε εμπειρία. Η κάθε κυβέρνηση πατάει στους νόμους της προηγούμενης και επεκτείνει το αντιλαϊκό νομοθετικό οικοδόμημα. Ο νόμος 4823/21 πατάει στο νόμο 4547/18 του Γαβρόγλου. Η προώθηση της λεγόμενης «αξιολόγησης» είναι δέσμευση και των τριών μνημονίων, που προσπάθησαν να υλοποιήσουν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις.

Πρόταση  για την κλιμάκωση της πάλης:

Να συνεχίσουμε συγκροτημένα την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και τα σχέδια κατηγοριοποίησης του σχολείου, με βάση τις αποφάσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ. Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά.
Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Ο κλάδος θα απαντήσει συντεταγμένα αξιοποιώντας όλες τις μορφές συλλογικής δράσης στον κατάλληλο χρόνο.
Καλύπτουμε με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας (διευκολυντικές στο ωράριο του κάθε συναδέλφου) για όσους συναδέλφους ενδεχομένως δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις και ομάδες.
Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ την Παρασκευή 15/10.
Νέο Συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα και απεργιακή κλιμάκωση με 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία. Νέος γύρος Γενικών Συνελεύσεων.
Καμία συγχώνευση τμημάτων. Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις δ/νσεις της χώρας μαζί με γονείς και μαθητές.
Ενημερώνουμε τους γονείς σε κάθε σχολείο με το γράμμα των σωματείων. Αξιοποιούμε μαζικά το γράμμα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδα ΑΣΓΜΕ)
Να γίνει άμεσα κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τον συντονισμό των δράσεων.
Συμμετέχουμε μαζικά στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια στις 4/11, για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλεία και τη ζωή και ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη.
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ,
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αργοστόλι 13-10-2021
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer