Vegan μπάρες λεμονιού για αυτό το καλοκαίρι
e Gastronomie
30/06/2024 | 16:35
Συστατικά
- 150 γρ. κάσιους
Για τη βάση
- 100 γρ. βρόμη
- 170 γρ. αμύγδαλα, ωμά
- 50 γρ. λάδι καρύδας
- 70 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτοι
- 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
- 120 γρ. χυμό λεμονιού
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 40 γρ. σιρόπι αγαύης
- 2 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
- 50 γρ. σμέουρα (raspberries)
- 10 γρ. ινδοκάρυδο
- φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάσιους, προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν, και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες.
- Στραγγίζουμε τα κάσιους.
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C στον αέρα.
- Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη βρόμη, τα αμύγδαλα, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τους χουρμάδες, το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Για την κρέμα
- Βάζουμε τα κάσιους στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Ρίχνουμε το μείγμα του χυμού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το σιρόπι αγαύης, τον κουρκουμά, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
- Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί με τη βάση και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Τοποθετούμε από πάνω τα φρούτα, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13:14