ΕΛΜΕΚΙ: Nα σταματήσει η άδικη δίωξη των εργαζομένων του Νοσοκομείου
Κοινωνία
05/10/2020 | 09:00

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς (ΓΝΚ) συνεχίζεται η νοσηλεία ψυχιατρικών ασθενών σε δωμάτιο του 2ου ορόφου της Παθολογικής Κλινικής που προορίζεται για ποινικά κρατούμενους. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, 4 νοσηλεύτριες και βοηθοί νοσηλευτών της Παθολογικής Κλινικής κατηγορούνται ως υπεύθυνες για την αυτοκτονία ψυχικά ασθενούς που νοσηλεύονταν εκεί, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη.

Να επισημάνουμε ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου  καθώς και άλλοι φορείς του Νομού, μεταξύ των οποίων και η ΕΛΜΕ ΚΙ, διεκδικούν σταθερά τη λειτουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο ΓΝΚ, με το κατάλληλο προσωπικό, στους ενδεδειγμένους χώρους, ενώ με απόλυτη ευθύνη του  Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του ΓΝΚ δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Επομένως είναι το Υπουργείο και η Διοίκηση που έχουν την ευθύνη για το παραπάνω περιστατικό και όχι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κατηγορούνται. Εάν λειτουργούσε η Ψυχιατρική Κλινική, παρέχοντας ένα ασφαλές θεραπευτικό περιβάλλον νοσηλείας ψυχικά ασθενών, δεν θα είχαν συμβεί παρόμοια περιστατικά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ καταδικάζει, για άλλη μια φορά, την έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και την προσπάθεια επίρριψης της ευθύνης γι’ αυτό στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κρύβουν τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, την υποστελέχωση, τις επικίνδυνες υποδομές, που ανήκουν αποκλειστικά στις κυβερνήσεις και στις διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ:

  • Στηρίζει την απόφαση του Σωματείου των Εργαζομένων του ΓΝΚ και τις δράσεις που έχει προγραμματίσει.
  • Συμπαραστέκεται στις διωκόμενες εργαζόμενες του Νοσοκομείου και απαιτεί την αθώωσή τους από την άδικη κατηγορία.
  • Διεκδικεί την ψυχική υγεία που έχει ανάγκη ο λαός μας, με κεντρική κρατική ευθύνη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με πλήρη κάλυψη σε υποδομές και προσωπικό.
  • Απαιτεί να λειτουργήσει η Ψυχιατρική Κλινική στην Πτέρυγα Βεργωτή και να στηριχθούν όλες οι υπόλοιπες δομές ψυχικής υγείας στο Νομό.

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Σωματείο των Εργαζομένων του ΓΝΚ που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο 2ωρης υγειονομικής στάσης εργασίας τη Δευτέρα 5/10/2020, στις 11:00 π.μ., στο προαύλιο του ΓΝΚ.

Αργοστόλι 05/10/2020

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer