Η αλήθεια για την παιδική χαρά του Δήμου στην Αγία Ευφημία
Κοινωνία
19/01/2018 | 13:10

Υπήρξε ένα ρεπορτάζ-“καταγγελία” στην ιστοσελίδα kefalonitikanea.gr αναφορικά με την κατάσταση στην παιδική χαρά της Αγίας Ευφημίας που τοποθέτησε ο Δήμος πριν περίπου ένα χρόνο. Επειδή αυτή η “καταγγελία” ουσιαστικά αγγίζει τα όρια της “προβοκάτσιας” χωρίς φυσικά να ευθύνονται ο Λουκάς Αθανασίου και η ιστοσελίδα του αλλά οι “πληροφοριοδότες” που “κρύβονται” από πίσω θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:

Κάποιοι “εντεταλμένοι” και “εγκάθετοι” που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι από τους πρωτοπόρους Δήμους που δημιουργεί όχι μόνο σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές αλλά και καλαίσθητες, επιχειρούν με τους γνωστές μεθόδους της προβοκάτσιας να αποδομήσουν αυτή τη σοβαρή και πετυχημένη προσπάθεια.

Σχετικά με “δήθεν” καταγγελία που φέρεται να απασχόλησε το διαδικτυακό περιβάλλον και αφορά στην παιδική χαρά της Αγίας Ευφημίας αξίζει τον κόπο να επισημάνουμε τα εξής:

Γιατί η όποια “καταγγελία” δεν ήρθε στον Δήμο που είναι και ο αρμόδιος φορέας ώστε να απαντηθεί αναλόγως?

Τι σκοπιμότητα έχει η παραπληροφόρηση και η δημιουργία εντυπώσεων?

Ποιες είναι ακριβώς οι παραβάσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας περί παιδικών χαρών που επικαλείται η “δήθεν” καταγγελία? Ποιες διατάξεις παραβιάζονται?

Αυτοί που εντεταλμένα έχουν αναλάβει το έργο της προβοκάτσιας, ξέρουν τι σημαίνει παιδική χαρά και ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληροί?

Και επειδή προφανώς οι “πληροφοριοδότες” είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο να τονίσουμε και τα ακόλουθα:

1) τα δάπεδα ασφαλείας που είναι υπερυψωμένα, οφείλεται να έχουν διαφορετικό ύψος καθώς έχουν διαφορετικό πάχος και καλύπτουν ζώνες ασφαλείας διαφορετικού ύψους κρούσης

2) Οι γρατζουνιές στο βραχίονα της κούνιας που δεν είναι επηρεάζουν την ασφάλεια του οργάνου, αποτελούν το παράσημο που απένειμε η γνωστή-άγνωστη “παρέα ανηλίκων” που έχει προβεί πολλές φορές σε βανδαλισμούς στην παιδική χαρά πριν ακόμη αυτή λειτουργήσει. Τοπικοί παράγοντες γνωρίζουν την “παρέα” αυτή και δεν έχουν το θάρρος να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία ούτε με κάποια επίπληξη

3) Η μπάρα στο πολυόργανο γυμναστικής είχε 2 βραχίονες-χερούλια. Η γνωστή σε όλους εκεί “παρέα” με τεχνητά μέσα έσπασε τα χερούλια και επιχείρησε να σπάει και τη μπάρα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποκλείστηκε από χρήση καθώς δεν αντικαταστάθηκαν τα χερούλια, μέχρι να αποφασίσουν οι τοπικοί παράγοντες να αναλάβουν την ευθύνη που έχουν δηλώνοντας στις αρχές τα ονόματα των “γνωστών’ άγνωστων” ανηλίκων που βανδαλίζουν το χώρο. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.

4) Η τραμπάλα έχει επισκευαστεί δύο φορές πριν ακόμη χρησιμοποιηθεί. Ακόμη δεν την έχουν καταστρέψει και τρίτη φορά.

5) Οι θεμελιώσεις των οργάνων είναι απόλυτα ασφαλείς και σύννομες και πιστοποιημένες.

6) η παιδική χαρά βρίσκεται σε εάν μεγάλο χώρο που προϋπήρχε και επιτρέπει ο χώρος αυτός το συνδυασμό φυσικού εδάφους και τεχνητού πατώματος. Όπως συμβαίνει σε πολλές πιστοποιημένες παιδικές χαρές στη χώρα.

7) τα παγκάκια δεν αποτελούν όργανα χρήσης παιδιών και μπορούν να βρίσκονται σε οποιαδήποτε επιφάνεια τοποθετημένα

8) Το χειμώνα και με τις βροχοπτώσεις που έχει το νησί ένας φυσικός χώρος είναι λογικό να συγκεντρώνει παροχικά νερό το οποίο όμως δεν παραμένει εκεί επ’αόριστον. Ωστόσο σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι πρόεδροι κάθε κοινότητας που οφείλουν να μεριμνούν για κάθε παιδική χαρά στην περιοχή τους, όταν διαπιστώνουν ότι μία κακοκαιρία ή παρατεταμένη βροχόπτωση μεταβάλλει το ανάγλυφο του φυσικού εδάφους, μπορούν άμεσα να παρέμβουν για την αποκατάστασή του. Το πράττουν όμως?

9) Η παιδική χαρά είναι ελεγμένη και πιστοποιημένη. Η χρήση της από παιδιά απαιτεί την επιτήρηση από κηδεμόνα/γονέα που έχει την ευθύνη του ανηλίκου. Πόσοι το αντιλαμβάνονται?

Οι “καταγγελίες” τελικά πόσες είναι? Γιατί χρησιμοποιείται πληθυντικός αριθμός.

Που έχουν πρωτοκολληθεί? Τι φοβούνται αυτοί που κατασκευάζουν όλο το σκηνικό και δεν απευθύνονται στο Δήμο και να πάρουν και την απάντηση της αρμόδια υπηρεσίας?

Φανταζόμαστε τι θα επινοούσαν εάν αντί δαπέδου οι παιδικές χαρές είχαν άμμο όπως επιτρέπουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Δείτε τώρα και μερικές φωτογραφίες από πλήρως πιστοποιημένες παιδικές χαρές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία για να καταλάβουμε όλοι ότι οι παιδικές χαρές τηρούν πρότυπα αλλά δεν είναι χώροι “αποστείρωσης” των παιδιών.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ