Από τα Μαντζαβινάτα υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος, που με βορειοανατολική κατεύθυνση περνάει από το χωριό Σουλλάροι και καταλήγει στο Ληξούρι. Είναι ο δρόμος της «Κατωής», όπως τον ονομάζουν οι ντόπιοι (σε αντιδιαστολή με τους βορειότερους δρόμους, που διασχίζουν την περιοχή της «Ανωής». Εκεί βρίσκεται ένας σημαντικός τόπος προσκυνήματος η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, στους Σουλλάρους και υπάρχουν αξιόλογες εικόνες των αγιογράφων Θ. Πουλάκη και Ι. Μόσχου.
Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ήδη από το 2013 έχει αναλάβει πρωτοβουλία διάσωσης και τριών μνημείων της Κεφαλονιάς, και πιο συγκεκριμένα του παλαιού καθολικού της Μονής Σισσίων, του Αγίου Σπυρίδωνος στον οικισμό Κάστρο Αγίου Γεωργίου και του αρχοντικού Βαλλιάνου στις Κεραμειές.
Το καθολικό της Μονής Σισσίων και ο Άγιος Σπυρίδων στο Κάστρο είναι δύο σπάνια παραδείγματα αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής στον Ελλαδικό χώρο, όπως οι ρυθμοί αυτοί προσαρμόσθηκαν στην αισθητική των κατοίκων της Κεφαλονιάς και στις λειτουργικές ανάγκες της ορθόδοξης λατρείας. Δυστυχώς, όμως, παρά την μεγάλη αρχιτεκτονική και ιστορική τους αξία, οι ναοί αυτοί παραμένουν ερειπωμένοι από το 1953 και εκτεταμένα τμήματά τους κινδυνεύουν με άμεση κατάρρευση.
Η οικία Βαλλιάνων, η οποία έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Κεφαλονιάς με στόχο την δημιουργία βιβλιοθήκης, είναι ένα από τα λίγα διασωθέντα από τους σεισμούς αγροτικά αρχοντικά. Είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την κοινωνική ιστορία του τόπου, αφού συνδέεται άμεσα με την οικογένεια των μεγάλων ευεργετών, οι οποίοι χρηματοδότησαν την ανέγερση της Εθνικής Βιβλιοθήκης στην Αθήνα και πλήθος έργων στην Κεφαλονιά.