Με ενωτική διάθεση στο δημοτικό συμβούλιο
Λυκούδης: Δήμος-Περιφέρεια-Βουλευτής έδωσαν ενωμένοι τη μάχη για να δοθεί λύση για τα σχολεία
Κοινωνία
26/11/2017 | 10:33

Στα σοβαρά ζητήματα πρέπει όλοι οι θεσμικοί φορείς να λειτουργούμε ενωτικά όπως κάναμε σε αυτό το σοβαρό ζήτημα των σχολείων όλοι μαζί (Δήμος-Περιφέρεια-Βουλευτής) και σε αυτή την πορεία οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η προσφορά της βουλευτού Α. Θεοπεφτάτου ήταν ανυπολόγιστη, τόνισε στην τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού μας.

Υπάρχουν στη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση δύο ειδών τοποθετήσεις από δύο είδη ανθρώπων είπε, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Δημάρχου. Η μία ομάδα ανθρώπων επιζητά από τα πέντε λεπτά δημοσιότητας της κάμερας μέχρι να στήσει “λαικό δικαστήριο” ότι για όλα φταίει η δημοτική αρχή ενώ η δεύτερη ομάδα είναι αυτή που πραγματικά αγωνιά για την τύχη των σχολείων και επιζητά να βρεθεί λύση. Σε αυτή την δεύτερη ομάδα θα απευθυνθώ είπε ο Αναπληρωτής Δημάρχου διότι δεν έχω καμία διάθεση να λαϊκίσω και να επενδύσω πολιτικά πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Πρέπει να γίνει μία γόνιμη συζήτηση και να παρθεί μία γόνιμη απόφαση.

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος μίλησε για καταμερισμό ευθυνών (Δήμος, Περιφέρεια, βουλευτής) όπου υπάρχει και αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης φτάνοντας σήμερα όπου βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ.

Στο τέλος απηύθυνε ένα ερώτημα προς κάθε σκεπτόμενο Κεφαλονίτη: “Πιστεύει κανείς ότι ο Παρίσης, η Θεοπεφτάτου, ο Ρουχωτάς ή όσοι βρισκόμαστε εδώ δεν θέλουμε να φτιαχτούν τα σχολεία; Αυτό θα πρέπει να μας ενώνει. Μας χωρίζει μόνο το κόμπλεξ ορισμένων συμβούλων και πολιτικών παραγόντων να αποδώσουν ευθύνες στον Δήμο”.

Και ολοκλήρωσε την παρέμβασή του θέτοντας δύο συμπεράσματα:

Την ευθύνη για τις μελέτες και τα έργα στα σχολεία την είχαν από την πρώτη στιγμή οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και

η μάχη που έδωσαν Δήμος, Περιφέρεια και βουλευτής προς κάθε κατεύθυνση ήταν για να δοθεί λύση και να φτιαχτούν με τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό τα σχολεία και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για να προχωρήσουν τα έργα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer