Σουφλέ με ψωμί και τυριά
Μαγειρική
06/09/2017 | 10:52

Αυτό το φαγητό είναι πολύ απλό και πολύ νόστιμο. Τρώγεται ως κυρίως γεύμα το βράδυ μια καθημερινής ή σερβίρεται ως μεζές σε μια οικογενειακή συγκέντρωση.

Χρόνος Προετοιμασίας: 50′
Μερίδες: 8

Υλικά:

16 φέτες ψωμί για τοστ (μόνο την ψίχα)
500 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
5-6 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
3 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Βούτυρο λιωμένο + λίγο για την επιφάνεια του σουφλέ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος (εγώ χρησιμοποίησα το κλασικό pyrex και 16 φέτες συνολικά ψωμί για τοστ). Απλώνουμε μια στρώση φέτες ψωμί για τοστ και αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

Ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά κι αν θέλουμε το μπέικον. Βάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση φέτες ψωμί για τοστ.

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το ψωμί και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να μουσκέψει καλά.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο ακόμα τυρί τριμμένο, ρίχνουμε και μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς φούρνο, για 45′-50′ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του.

Πηγή cookandfeel.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ