Απολαυστικό ραβανί με μαστίχα και παγωτό
Μαγειρική
04/07/2017 | 09:58
Υλικά
- Σιμιγδάλι 1 φλιτζάνι (χοντρό)
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
- Αυγά 3
- Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
- Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια γλυκού
- Γάλα 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
- Μαστίχα 1/2 κουταλάκι γλυκού κοπανισμένη
- Βούτυρο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
- Παγωτό Βανίλια
Για το σιρόπι
- Νερό 4 φλιτζάνια τσαγιού
- Ζάχαρη 3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού
Οδηγίες
- Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα αυγά. Μόλις γίνουν αφράτα βάζουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το baking powder και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα με τα αυγά.
- Προσθέτουμε το γάλα, την μαστίχα και το βούτυρο. Κρατάμε 2 κουταλιές από το βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί μας (no 24) και ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 10 λεπτά σε μια κατσαρολίτσα . Αφού ετοιμαστεί το σιρόπι και αφού ψηθεί το ραβανί μας, τρυπάμε λίγο με μια οδοντογλυφίδα το ραβανί και το σιροπιάζουμε λίγο-λίγο.
- Το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή ορθογώνια και το σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Πηγή: parapolitika.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ