Μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία του διεθνώς, πέτυχε μαθητής του 1ου Δημοτικού σχολείου Αργοστολίου.
Διεθνής διάκριση για μαθητή του 1ου Δημοτικού Αργοστολίου -Στους πρώτους σε μαθηματικό διαγωνισμό!
Κοινωνία
03/05/2017 | 11:18

Περισσότεροι από 7.000.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, από 65 χώρες του κόσμου, δίνουν κάθε χρόνο την ίδια μέρα ένα «μαθηματικό» ραντεβού, συμμετέχοντας στον μεγαλύτερο παγκόσμιο μαθηματικό διαγωνισμό «Kangaroo». Κάθε χρόνο την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου, μικροί και μεγάλοι μαθητές ενώνονται σε μία μεγάλη γιορτή μιλώντας την οικουμενική γλώσσα των μαθηματικών.

Οι διαγωνιζόμενοι εξετάζονται σε διαφορετικό επίπεδο μαθηματικών προβλημάτων ανάλογα με τη σχολική τους τάξη, ξεκινώντας από τη Β’ Δημοτικού και φτάνοντας έως την Γ’ Λυκείου. Όλοι οι μαθητές του ίδιου εκπαιδευτικού επιπέδου εξετάζονται στα ίδια θέματα, κάτι που καθιστά το διαγωνισμό συγκρίσιμο από χώρα σε χώρα.

Πρωταθλητές συμμετοχών κάθε χρόνο αναδεικνύονται οι Ρώσοι περίπου  2 εκατ. μαθητές σε όλα τα επίπεδα και ακολουθούν οι Γερμανοί με συμμετοχές 850 χιλ. μαθητών, και στη συνέχεια οι Τσέχοι οι Γάλλοι και οι Πολωνοί με συμμετοχές περίπου 350 χιλ. μαθητών.

Στην Ελλάδα ο διεθνής διαγωνισμός διεξήχθη για πρώτη φορά το 2007 και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι μαθητές λαμβάνουν μέρος. Το 2016 στη χώρα μας διαγωνίστηκαν 11.000 μαθητές.

Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και βαθμολογίας 3,4 και 5 βαθμών (συνολικά 30 θέματα σε κάθε επίπεδο πλην της Β’Δημοτικού όπου είναι 24).

Το να επιτύχει ένας μαθητής πολύ υψηλή επίδοση απαντώντας σωστά σε όλα τα θέματα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στατιστικά δεδομένα κάθε χώρας και συνολικά. Χαρακτηριστικό της βαθμολόγησης είναι ότι σε περίπτωση λανθασμένης απάντησης αφαιρείται βαθμός από τη συνολική επίδοση, γεγονός που μειώνει την πιθανότητα επίδοσης από …τύχη.

Όμως το πλέον σημαντικό σε αυτό το διαγωνισμό είναι ότι παρουσιάζει τα μαθηματικά προβλήματα με τρόπο ψυχαγωγικό και ελκυστικό ξεφεύγοντας από την συνήθως «ξύλινη» απεικόνιση αριθμών και πράξεων. Κάθε μαθητής μπορεί έως ένα βαθμό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μαθηματικών προβλημάτων του διαγωνισμού με ορθολογική αντίληψη και να βιώσει την ικανοποίηση ότι ο μαθηματικός κόσμος δεν είναι απροσπέλαστος αλλά πολύ γοητευτικός.

Φέτος μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία του διεθνώς, πέτυχε ένας μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού από το 1ο Δημοτικό σχολείο Αργοστολίου, απαντώντας σωστά τα 29 από τα 30 θέματα του διαγωνισμού και με βαθμολογία 115 στα 120. Με την επίδοση αυτή κατατάσσεται στο 0,08% των καλύτερων επιδόσεων ανάμεσα σε περίπου 1.300.000 μαθητές της ίδιας κατηγορίας.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να μυήσουν τα παιδιά τους στον μαγικό κόσμο της μαθηματικής σκέψης με τη βοήθεια του διασκεδαστικού διαγωνισμού kangaroo μπορούν να βρoυν πληροφορίες της διοργάνωσης στην Ελλάδα στην ιστοσελίδα  http://www. kangaroo.gr ενώ πληρέστερη πρόσβαση σε όλα θέματα και απαντήσεις διαγωνισμών προηγούμενων ετών για όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος ΘΑΛΗΣ στην Κύπρο http://www.thalescyprus.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer