Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»
Παρουσίαση του δεκάτομου συλλογικού έργου του Γιάννη Μεταξά
Πολιτισμός
28/11/2016 | 14:31

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κύριος Μελέτιος-Αθανάσιος ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, η Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, Καθηγήτρια κυρία Διονυσία ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητής κύριος Μιχάλης ΣΠΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Καθηγητής κύριος Χρήστος ΛΥΡΙΝΤΖΗΣ, ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου», Καθηγητής κύριος Ξενοφών ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ και οι Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ διοργανώνουν την κριτική παρουσίαση του δεκάτομου συλλογικού έργου Α-Ι.Δ. ΜΕΤΑΞΑΣ (Σχεδίαση του Έργου – Εισαγωγικά κείμενα) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00, ακριβώς, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8).

Για τη σημασία αυτής της έκδοσης θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Δημήτρης ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ με θέμα: Η γενικότερη συμβολή της διεπιστημονικής προσέγγισης στη σύγχρονη Πολιτική Επιστήμη.

Για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου θα εκφράσουν τις απόψεις τους:

Ο Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Νικηφόρος ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ με θέμα: Πολιτική Επιστήμη, η μελέτη της εξουσίας και ο Machiavelli.

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Κώστας ΚΩΣΤΗΣ με θέμα: Μια απουσία (;) Η Πολιτική Ιστορία.

Ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κύριος Παναγιώτης ΤΟΥΡΝΙΚΙΩΤΗΣ με θέμα: Η πολιτική διάσταση του αρχιτεκτονικού λόγου.

Στην παρουσίαση θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Κώστας ΜΑΥΡΙΑΣ.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer