Συνέχεια στο ζήτημα με το βενζινάδικο που επιθυμεί ιδιώτης να κατασκευάσει στην περιοχή της παλιάς Πλάκας έδωσε χθες η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής με την ομόφωνη ανάκληση δύο αποφάσεών της που σχετίζονται με το θέμα
Συνέχεια στο θέμα του βενζινάδικου στην περιοχή της Πλάκας απόψε στο Δ.Σ.
Πολιτική
18/11/2016 | 17:38

Συνέχεια στο ζήτημα με το βενζινάδικο που επιθυμεί ιδιώτης να κατασκευάσει στην περιοχή της παλιάς Πλάκας έδωσε χθες η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής με την ομόφωνη ανάκληση δύο αποφάσεών της που σχετίζονται με το θέμα. Συγκεκριμένα, ανακλήθηκαν οι αποφάσεις 52 και 78/2016 που σχετίζονταν με  την απότμηση και τον υποβιβασμό της στάθμης του πεζοδρομίου.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι αρχικά η ΕΠΟΙΖΩ είχε κάνει θετική εισήγηση προς το ΔΣ για την απότμηση και τον υποβιβασμό του πεζοδρομίου και είχε εγκριθεί. Όμως, στη συνέχεια, λόγω της ύπαρξης κάποιων αντικειμενικών δεδομένων και, κυρίως, λόγω πλάνης της Τεχνικής Υπηρεσίας, το ΔΣ ανακάλεσε την απόφασή του αυτή.

Κατά της τελευταίας, ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης, άσκησε ειδική διοικητική προσφυγή ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, η οποία και έγινε δεκτή, ακυρώνοντας την απόφαση του ΔΣ ως μη νόμιμη για παραβίαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας. Ουσιαστικά δηλαδή, η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση του ΔΣ γιατί θεωρήθηκε ότι δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία για την ανάκληση προηγούμενης απόφασης. Έτσι, η ΕΠΟΙΖΩ προχώρησε στις απαραίτητες ανακλήσεις και το θέμα έρχεται απόψε στο ΔΣ προς ψήφιση.

Κλείνοντας, πρέπει να ειπωθεί ότι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (17/11/2016)κανείς από την Αντιπολίτευση δεν έδωσε το παρόν, ενώ παρόντες ήταν αρκετοί από τους κατοίκους της Πλάκας. Επίσης, ο ιδιώτης που ενδιαφέρεται για την κατασκευή του βενζινάδικου κατέθεσε έγγραφο αντιρρήσεων, το οποίο και αναγνώστηκε ενώπιον της Επιτροπής. Στη συζήτηση που έγινε, ανάμεσα σε άλλους, τοποθέτηση έκανε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αργοστολίου, κ. Λούκας Νιφοράτος, ο οποίος πρότεινε να καταλογιστούν ευθύνες για την παρέμβαση που φαίνεται ότι έχει γίνει σε πεζοδρόμιο της περιοχής ( σε αυτό στηρίχθηκε η πλάνη των Τεχνικών Υπηρεσιών) και οι Τεχνικές Υπηρεσίες με το Δήμο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer