Κυριακή σήμερα, ο υδράργυρος ανεβαίνει, ένα παγωτάκι είναι ότι πρέπει. Για προσπαθήστε…
Υλικά (για 6-8 άτομα)
2 μέτρια κόκκινα μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φετάκια,
½ φλ. νερό,
1 κουταλιά μέλι,
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα + επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)
2 φλ. (½ λίτρο) κρέμα γάλακτος,
1 κονσέρβα (400 γρ. περίπου) ζαχαρούχο γάλα,
½ κουταλάκι εσάς βανίλιας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα μήλα με το νερό, το μέλι και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι, το σκεπάζετε και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να φύγει σχεδόν όλο το νερό τους. Τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα λιώνετε με πιρούνι. Ανακατεύετε μέσα με το σύρμα το ζαχαρούχο γάλα και το εσάνς βανίλιας και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Στο μεταξύ, χτυπάτε με το μίξερ σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε μαλακή σαντιγί. Την αδειάζετε πάνω από το κρύο μείγμα των μήλων με το ζαχαρούχο γάλα και την ενσωματώνετε μέσα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, παίρνοντας υλικό από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζετε σε ένα μεγάλο πλαστικό κουτί με καπάκι (χωρητικότητας 2 λίτρων περίπου) και το κρατάτε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή μέχρι να πήξει. Σερβίρετε το παγωτό, αν θέλετε, πασπαλισμένο με ελάχιστη κανέλα.