Αφηγείται τις περιπέτειές του στους λιλιπούτειους θεατρόφιλους φέτος το Καλοκαίρι
Ο “Πινόκιο” ταξιδεύει στην Κεφαλονιά για να συναντήσει τα παιδιά
Κινηματογράφος
28/06/2016 | 09:52

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση που είχε η παράσταση όλο τον χειμώνα στο θέατρο Ιλίσια, οι μαγικές σβούρες για 10η συνεχόμενη χρονιά ταξιδεύουν σε όλα τα Φεστιβάλ και τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για να συναντήσουν τα παιδιά και να παρουσιάζουν την παράσταση «Πινόκιο» του ΚΑΡΛΟ ΚΟΛΟΝΤΙ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

Η υπόθεση της παράστασης:
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν … – Ένας βασιλιάς; Όχι, παιδιά, κάνετε λάθος. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κομμάτι ξύλο. Ένα απλό κούτσουρο… Έτσι ξεκινά η πιο γοητευτική, κλασική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του πιο διάσημου, μικρού και ανυπάκουου ψεύτη με την υπέροχη ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό. Έγινε μια μοναδική σύγχρονη παράσταση από τις μαγικές σβούρες και τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη, όπου τα παιδιά βλέπουν μια συμβολική και χιουμοριστική αναπαράσταση του κόσμου. Ο μαστρο-Τζεπέτο, από ένα κούτσουρο φτιάχνει έναν ξύλινο κούκλο που κλαίει και γελάει σαν παιδί. Ο Πινόκιο κατεργάρης και ανυπάκουος το σκάει και βρίσκεται στο δρόμο που είναι γεμάτος πειρασμούς, κι εκεί με όρεξη θα μάθει τη ζωή και θα χαρεί την ελευθερία του, θα περάσει σταυροδρόμια κι ανηφόρες. Κι όλα αυτά έχοντας στο πλάι του τη φωνή της λογικής και της συνείδησης, ένα Γρύλλο. Κάθε του βήμα και ένα μάθημα ζωής. Το πάθημα, θ’ αργήσει να γίνει, αλλά τελικά, γίνεται μάθημα. Θα ζήσει απίστευτες περιπέτειες, ώσπου στο τέλος με τη βοήθεια της Γαλάζιας Νεράιδας θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του και θα μεταμορφωθεί σε αληθινό αγόρι, έτοιμο να περάσει στον κόσμο της ενήλικης ζωής.

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου η παράσταση θα ανέβει στον αύλειο χώρο του «Ξενία», στο Αργοστόλι.

Συντελεστές:
Διασκευή,Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση,Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου

Γενική είσοδος: 10€, Άνεργοι με επίδειξη κάρτας 6€, Προπώληση 8€
Διάρκεια: 90΄ (χωρίς διάλειμμα)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer