Όποιος έκανε προσεκτική ανάγνωση της επιστολής δεν μπορεί να μη διέκρινε την οργή και την αγανάκτηση του Δημάρχου για τη στάση της ΕΤΑΔ.
Ο Πρωθυπουργός καλείται να δώσει λύση για τον Πλατύ Γιαλό! Κι όμως…!
Κοινωνία
07/06/2016 | 15:56

Πριν από λίγο δημοσιεύθηκε σε όλα τα μέσα η επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου προς της ΕΤΑΔ για το θέμα του Πλατύ Γιαλού. Η επιστολή είναι προς της Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με κοινοποίηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Οικονομικών – Ανάπτυξης και Τουρισμού, τη Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Όποιος έκανε προσεκτική ανάγνωση της επιστολής δεν μπορεί να μη διέκρινε την οργή και την αγανάκτηση του Δημάρχου για τη στάση της ΕΤΑΔ απέναντι στο αίτημα του Δήμου Κεφαλονιάς για παραχώρηση της Ακτής του Πλατύ Γιαλού ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015. Είτε τηλεφωνικές είτε γραπτές, οι όποιες οχλήσεις του Δήμου προς την ΕΤΑΔ δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Κι ενώ δεν υπήρχε ανταπόκριση όλο αυτό το διάστημα, τα διάφορα δημοσιεύματα έκαναν «παρέλαση»… Και τι πρωτότυπο! Όλα έβρισκαν κάτι πιπεράτο να πουν για την ολιγωρία της Δημοτική Αρχής κ.λπ κ.λπ.

Έρχεται σήμερα μια επιστολή και βάζει τα πράγματα σε μια άλλη βάση, δίνεται στη δημοσιότητα το ιστορικό των επαφών που έκανε με την ΕΤΑΔ ο Δήμος Κεφαλονιάς, ενώ διαφαίνεται πως η πρώτη από την αρχή κράτησε μια στάση τουλάχιστον αδιάφορη απέναντι στο αίτημα του δεύτερου.

Μπορεί κάποιοι να το πέρασαν… στα ψηλά, αλλά η αλήθεια είναι μία, ο Δήμος Κεφαλονιάς βάλλεται, βάλλεται από την πολιτική μιας Κυβέρνησης που μοναδικό της καθήκον πια είναι να εισπράξει…

Ο Πλατύς Γιαλός όμως δεν είναι απλώς μια παραλία, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των συμπολιτών μας ως μια δημοτική παραλία. Ο Δήμος Κεφαλονιάς, όπως και ο πρώην Δήμος Αργοστολίου, αξιοποίησαν και ανέδειξαν  την παραλία, την έκαναν σημείο αναφοράς για επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους, ενώ η λειτουργία της είχε ως γνώμονα την παροχή υπηρεσιών με χαμηλό κόστος.

Ίσως αυτά να μην ενδιαφέρουν πια την «αριστερή» Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πρότινος έδινε μάχη για να σκίσει τα μνημόνια, να καταπολεμήσει τη διαπλοκή, να χαρίσει χρέη του κοσμάκη και να επιβάλει κράτος δικαίου…

Ενδιαφέρουν όμως τους πολίτες της Κεφαλονιάς, οι οποίοι ζουν ένα απίστευτο αλαλούμ από τις αρχές της άνοιξης για το ποιος θα διαχειριστεί τελικά τις παραλίες – Κτηματική ή Δήμος – , τι θα γίνει με τον Μύρτο (δεν έχει καντίνα γιατί μόνο έτσι θα δείξουμε ότι εφαρμόζουμε τους νόμους), τι θα γίνει με τον Πλατύ Γιαλό…

Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται η Βουλευτής να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει οι νόμοι να εφαρμόζονται…  Δηλαδή, όλοι οι υπόλοιποι είναι άνομοι και ευτυχώς που έχουμε τη Βουλευτή  να μας δίνει το παράδειγμα για να μπούμε κι εμείς στο ίσιο δρόμο! Παρανομούν δηλαδή οι άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν και που δεν δέχονται ένα παράλογο Π.Δ.(!)

Αν δεν μπορεί λοιπόν να επέμβει, όπως είπε στη συνάντηση για τον Μύρτο, πείθοντας τον Τσιρώνη να ανοίξει και φέτος η καντίνα ως έχει, τότε ας κάνει πολιτική παρέμβαση για τον Πλατύ Γιαλό στην ΕΤΑΔ… Αν δεν μπορεί κι αυτό, τι να κάνουμε; Ας επέμβει ο Πρωθυπουργός, για να μείνει δημοτική μια παραλία που το Κράτος δεν φαίνεται να θέλει να μείνει δημοτική…(!)

Εκτός κι αν όλα αυτά είναι τελικά ένα ωραίο θέατρο του παραλόγου στο οποίο συμμετέχουν οι «άλλοι», αλλά οι τρελοί είμαστε εμείς που δεν καταλαβαίνουμε το αυτονόητο!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer