Εκπαιδευτική εκδρομή 3 ημερών στην Κεφαλονιά διοργάνωσε το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας για τους μαθητές των Πολιτιστικών Προγραμμάτων των Β΄ και Γ΄ Τάξεων
Οι μαθητές της Χαλκίδας “μαγεύτηκαν” από την Κεφαλονιά!
Κοινωνία
27/04/2016 | 10:05

Εκπαιδευτική εκδρομή 3 ημερών διοργάνωσε το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας για τους μαθητές των Πολιτιστικών Προγραμμάτων των Β΄ και Γ΄ Τάξεων.

Εξ’ αυτών 46 μαθητές έλαβαν μέρος στην εκδρομή η οποία διεξήχθη από 15 έως και 17 Απριλίου 2016 με χώρο επίσκεψης το νησί της Κεφαλονιάς, ένα από τα ωραιότερα του Ιονίου με τέσσερις συνοδούς καθηγητές τους Πάζιο Γεώργιο – Παπαδιόχου Σοφία – Γιαβρόγλου Μαρία – Γιαννακό Κωνσταντίνο και Υπεύθυνο τον Διευθυντή του Σχολείου.

xalkida (6)

Οι μαθητές μετά την πολύ πρωινή αναχώρηση έφτασαν στο λιμάνι της Κυλλήνης όπου και επιβιβάστηκαν στο πλοίο για το λιμάνι του Πόρου της Κεφαλονιάς. Ύστερα από θαλάσσια διαδρομή 1,5 ώρας αποβιβάστηκαν στον Πόρο και στη συνέχεια αναχώρησαν για τον τόπο διαμονής που ήταν η πόλη του Αργοστολίου. Εντυπωσιακές οι εικόνες από την Πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, καθώς η πόλη είχε γεμίσει από χιλιάδες ξένους τουρίστες που είχαν αποβιβάσει δυο μεγάλα κρουαζιερόπλοια που ναυλοχούσαν στο λιμάνι, δίνοντας την αίσθηση στους επισκέπτες μιας καλοκαιρινής ατμόσφαιρας διακοπών. Μετά από το φαγητό σε παραθαλάσσιο εστιατόριο, τακτοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο για ολιγόωρη ξεκούραση.

xalkida (7)

Το απόγευμα περιηγήθηκαν στην πόλη και στην συνέχεια επισκέφθηκαν το Κοργιαλένιο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο προβάλλει την αστική και αγροτική ζωή του νησιού από την εποχή της Ενετικής κατάκτησης έως και τους καταστρεπτικούς σεισμούς το 1953. Εκεί ξεναγήθηκαν για 2 ώρες από την υπεύθυνη του Μουσείου η οποία και απάντησε σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις των μαθητών. Στην συνέχεια με το Ferry – boat που συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι μετέβησαν στην άλλη μεγάλη πόλη της Κεφαλονιάς για περιήγηση και ξενάγηση. Μετά το δείπνο στο Ληξούρι επέστρεψαν ξανά με Ferry – boat στο Αργοστόλι.

xalkida (2)

Το Σάββατο – 2η ημέρα – ξεκίνησαν αρκετά νωρίς την περιοδεία στο νησί, από το Οινοποιείο του Συνεταιρισμού το οποίο εμφιαλώνει το φημισμένο κρασί ποικιλίας ‘’Ρομπόλα’’, το οποίο κρασί προέρχεται από αμπέλια έκτασης άνω των 3.500 στρεμμάτων τα οποία ευρίσκονται στους πρόποδες του όρους Αίνου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού. Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, είδαν το σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου καθώς και την κρύπτη στο υπέδαφος της εκκλησίας όπου και διέμενε ο Άγιος. Μετά επισκέφθηκαν το γνωστό λιμναίο Σπήλαιο της Μελισσάνης στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης. Σύμφωνα με τον μύθο το όνομα προέρχεται από την νύμφη Μελισσάνη η οποία και πνίγηκε εκούσια όταν ο θεός Πάνας απέρριψε τον έρωτά της. Στο Σπήλαιο αφού επιβιβάστηκαν με μεγάλη προσοχή σε ειδικές βάρκες ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους για αρκετή ώρα. Εντυπωσιακές οι εικόνες που δημιουργούσε ο ήλιος που έμπαινε από την πεσμένη οροφή του Σπηλαίου με τα καταγάλανα νερά της λίμνης.

xalkida (1)

Εντυπωσιασμένοι οι μαθητές συνέχισαν την διαδρομή τους για το Βόρειο τμήμα του νησιού και τον φημισμένο οικισμό του Φισκάρδου. Πράγματι ύστερα από αρκετή ώρα λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του νησιού από τους τελευταίους σεισμούς πριν δυο χρόνια, έφτασαν στον σωζόμενο παραδοσιακό οικισμό όπου πράγματι αν και χωρίς τουρισμό εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση του. Μετά την περιήγηση, παρέμειναν για φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρησαν για τη Χερσόνησο του Άσου. Η εικόνα του Άσου από ψηλά άκρως εντυπωσιακή και μαγευτική. Παρέμειναν αρκετή ώρα και περιηγήθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό με τα υπέροχα σπίτια και αρχοντικά. Στο δρόμο της επιστροφής αν και ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω κατολισθήσεων είδαν από ψηλά την φημισμένη παραλία του Μύρτου, μια από τις καλύτερες της Μεσογείου. Αφού έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες επέστρεψαν αργά στο Αργοστόλι όπου μετά από μικρή ξεκούραση περιηγήθηκαν στην πόλη όπου και είχαν και δείπνο.

xalkida (4)

Την τελευταία ημέρα και πριν την αναχώρηση από το λιμάνι του Πόρου, σε πρωινή περιήγηση στην πόλη για αγορά αναμνηστικών, καθώς το Ξενοδοχείο ήταν στην παραλία του Αργοστολίου, έγιναν μάρτυρες της παρουσίας πέντε με έξι θαλάσσιων χελωνών της οικογένειας Caretta – Caretta που αν και κατά κύριο λόγο διαβιώνουν στην Ζάκυνθο (παραλία Λαγανά ) εν τούτοις υπάρχουν στο Αργοστόλι από φυσιολάτρες που άφησαν κάποιες πριν λίγα χρόνια στις αμμουδιές υπήνεμων σημείων του κόλπου και αυτές πολλαπλασιάστηκαν συντηρούμενες κατά κύριο λόγο από τους ψαράδες, όπως είδαμε από κοντά. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις Καταβόθρες στο Αργοστόλι, όπου σύμφωνα με μελέτες και πειράματα, υφίσταται ένα γεωλογικό φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο τα νερά εισερχόμενα στις Καταβόθρες ( Δυτική πλευρά του νησιού ) μετά από κάποιες ημέρες εξέρχονται από το πυθμένα στο Σπήλαιο της Μελισσάνης ( Ανατολική πλευρά ). Μετά είδαν από κοντά το Φάρο στο άκρο της χερσονήσου ( Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων ) και μετά ξεναγήθηκαν στο Θέατρο ‘’Κέφαλος’’ στο Αργοστόλι. Αργά το μεσημέρι έφτασαν στο λιμάνι του Πόρου, όπου μετά από γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα, σε ένα λόφο με άκρως εντυπωσιακή θέα, επιβιβάστηκαν στο πλοίο για την επιστροφή τους στην Κυλλήνη.

xalkida (5)

Στη συνέχεια μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και ύστερα από μια μικρή στάση, επέστρεψαν στη Χαλκίδα, γεμάτοι νέες παραστάσεις και εμπειρίες από το 3ημερο ταξίδι τους στο μαγευτικό νησί της Κεφαλονιάς. Καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές είχαν άψογη συμπεριφορά στοιχείο που έγινε ιδιαίτερο αισθητό και συζητήθηκε θετικά από όλους.

Πηγή: eviaportal.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer