Το κλασικό ρυζόγαλο …αλλιώς…
Εξωτικό, αρωματικό, νηστίσιμο… ρυζόγαλο
Μαγειρική
22/03/2016 | 18:49

Το κλασικό ρυζόγαλο …αλλιώς…

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

  • 90 γρ. ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 350 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/3 κ.γλ. τζίντζερ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας (ή αντίστοιχη καστανή)
  • 2 κοφτές κ.σ. κάστερ πάουντερ με άρωμα βανίλιας
  • 4 κ.σ. ανάμεικτα κράνμπερις, σταφίδες, αμύγδαλα και κάσιους
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • Κανέλα για το πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
  2. Ελέγχουμε το ρύζι εάν έχει μαλακώσει όσο θέλουμε και αν όχι προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
  3. Μόλις το ρύζι μαλακώσει, προσθέτουμε το τζίντζερ και την ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε.
  4. Διαλύουμε σε λίγο νερό το κάστερ πάουντερ.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε το ρυζόγαλο σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  6. Ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο κάστερ πάουντερ και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς για 3-5 λεπτά ή μέχρις ότου το ρυζόγαλο “πήξει”.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε σε μπολ.
  8. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και τα ξηροκάρπια.
  9. Εάν θέλουμε… του ταιριάζει υπερβολικά και λίγη μπανάνα… έτσι για μια μπουκιά φρέσκου φρούτου.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ