Με θέμα τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, χθες Δευτέρα 18 Ιανουαρίου συνεκλήθη Έκτακτη Σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση.
Έκτακτη Σύσκεψη στο Δημαρχείο με θέμα το Νοσοκομείο
Κοινωνία
19/01/2016 | 11:14

Με θέμα τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, χθες Δευτέρα 18 Ιανουαρίου συνεκλήθη Έκτακτη Σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση.
Στη Σύσκεψη συμμετείχαν οι: Α/Δήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας κ.Ευάγγελος Κεκάτος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Σοφία Ζαφειράτου, ο ασκών χρέη Διοικητού του Νοσοκομείου κ.Χρίστος Παυλάτος και κλιμάκιο Διευθυντών, Επιμελητών και Επικουρικών Ιατρών.
Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης, σύσσωμη η Ιατρική Οικογένεια εξέφρασε την αγωνία της για την παρατεταμένη υποστελέχωση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, τόσο σε Ιατρικό όσο και σε Νοσηλευτικό προσωπικό και την απογοήτευσή της για την αδυναμία της Υγειονομικής Περιφέρειας να δώσει λύση στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στο Νησί.
Ο κ.Παρίσης ευχαρίστησε τους Ιατρούς για το σπουδαίο έργο που με επιτυχία επιτελούν σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες και για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και αφού επικοινώνησε άμεσα με τη Βουλευτή κ.Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όρισε Συνάντηση εργασίας με την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν ό ίδιος, η κ.Βουλευτής και εκπρόσωποι των Ιατρών.

giatroi_parishs
Παράλληλα συζητήθηκε στα πλαίσια της διασύνδεσης των Νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου η δυνατότητα ενίσχυσης της κεντρικής Νοσοκομειακής Μονάδας με αποσπάσεις και μετακινήσεις προσωπικού, αλλά και η καλύτερη αξιοποίηση των Αγροτικών Ιατρών προς όφελος της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του Νησιού.
Επιπλέον ο κ.Κεκάτος επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Νοσοκομείου στην αντιμετώπιση και φροντίδα των χιλιάδων Επιβατών των Κρουαζιεροπλοίων αλλά και γενικότερα στην υγειονομική κάλυψη της Τουριστικής κίνησης, που τετραπλασιάζει τον πληθυσμό του Νησιού κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Τέλος οι Ιατροί αφού ευχαρίστησαν για τη συνεργασία τον κ.Παρίση , παρέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου, τα θέματα προτεραιότητας και τους προτεινόμενους τρόπους επίλυσής τους.

zafeiratou

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer