Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απαράδεκτη «διαγραφή» του κενού εκπαιδευτικού εργαστηριακών μαθημάτων (ΤΕ) στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου που έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Ιονίων Νήσων. Η οργανική θέση ανήκει σε συνάδελφο ΤΕ που έχει αποσπασθεί και αυτοδίκαια έπρεπε να έχει προσληφθεί αναπληρωτής του ίδιου κλάδου. Σημειώνουμε ότι η «τροποποίηση» έγινε εν αγνοία του τοπικού ΠΥΣΔΕ, των αιρετών που το είχαν επανειλημμένα δηλώσει. Η ΠΔΕ «έκοψε» και το Υπουργείο Παιδείας «έραψε», αφού ο κ. Φίλης κάλυψε πολιτικά όλες τις περικοπές που έγιναν σε τμήματα και προσωπικό στο σεισμόπληκτο Νομό μας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα στελέχη της στη διοίκηση της εκπαίδευσης δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την αυθαιρεσία υλοποιώντας την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Η πρακτική που ακολουθήθηκε ανοίγει δρόμο για πλήρη παραγκωνισμό των ΤΕ από την εκπαίδευση, ακόμη και από τα μαθήματα που έχουν πρώτη ανάθεση.
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει και επαναλαμβάνει τη θέση της για δύο καθηγητές στα εργαστήρια, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών. Υπενθυμίζει ότι τα εργαστήρια ηλεκτρολόγων – μηχανολόγων του ΕΠΑΛ Ληξουρίου λειτουργούν μετά τους σεισμούς σε κοντέινερς, σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις με εύφλεκτα υλικά, οξυγονοκολλήσεις κλπ που κάνουν την παρουσία εργαστηριακών βοηθών άκρως απαραίτητη. Ο κίνδυνος για τη ζωή των ΕΠΑΛιτών μαθητών του Ληξουρίου συνεχίζεται, δύο χρόνια μετά τους μεγάλους σεισμούς, όταν κινδύνεψε η ζωή τους από την κατάρρευση του μηχανουργείου τους. Όχι μόνο το γκρεμισμένο από τους σεισμούς βαρύτιμο μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου παραμένει εγκαταλελειμμένο, χωρίς τίποτε να φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά και η ασφάλεια των σεισμόπληκτων μαθητών τίθεται διαρκώς σε κίνδυνο.
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι σωστά το ΔΣ έθεσε το αίτημα στην περσινή ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ, όπου και υπερψηφίστηκε. Το έθεσε ξανά φέτος στο ΔΣ της ΟΛΜΕ μέσα στο γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο για το σεισμόπληκτο Νομό μας, χωρίς να υπάρξει νέα απόφαση – ανακοίνωση με ευθύνη της Προέδρου και της πλειοψηφίας. Απαίτησε, μαζί με τις αιρετές, την πλήρη κάλυψη όλων των κενών και προειδοποίησε για τις διαρκείς αξιολογήσεις δομών και θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της κινητικότητας και των «βέλτιστων πρακτικών» της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Απαίτησε με διαρκείς παραστάσεις να μην περικοπεί καμία ειδικότητα εκπαιδευτικού ΠΕ ή ΤΕ, όπως έγινε και με την περίπτωση μη διορισμού αναπληρωτή ΤΕ στο κενό αυτής της κατηγορίας στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Το πλαίσιο αιτημάτων μας το καταθέσαμε και στον Υπουργό Παιδείας, που δεν έκανε τίποτε.
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί να δηλωθεί ξανά το κενό από το ΠΥΣΔΕ και την ΠΔΕ, να εξασφαλιστεί άμεσα πίστωση από το Υπουργείο και να προσληφθεί συνάδελφος ΤΕ, όπως έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει θέση για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε βάρος της ασφάλειας των μαθητών και των δικαιωμάτων των συναδέλφων.
Αργοστόλι 18/01/2016
Για τη ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απαράδεκτη «διαγραφή» του κενού εκπαιδευτικού εργαστηριακών μαθημάτων (ΤΕ) στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου που έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) Ιονίων Νήσων.
Απαράδεκτη «τροποποίηση» κενού εκπαιδευτικού στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου
Κοινωνία
18/01/2016 | 07:48
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17:37
17:24
09:28