Φτιάξτε υπέροχες τηγανίτες με γεύση πίτσας ή πειραματιστείτε σε άλλες αλμυρές ή γλυκές εκδοχές
Tηγανίτες με γεύση πίτσας
Μαγειρική
23/11/2015 | 14:35

Φτιάξτε υπέροχες τηγανίτες με γεύση πίτσας ή πειραματιστείτε σε άλλες αλμυρές ή γλυκές εκδοχές.

Υλικά συνταγής:

  1 πακέτο ζύμη για πίτσα

  2 κ.σ. ελαιόλαδο

  1 κ.γ. ρίγανη

  1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη λίγη κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτα για πίτσα

  2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα

  λάδι για τηγάνισμα

  λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλου

Παραλλαγές:

  Μαλακή φέτα

  Άλειμμα πραλίνας

  Σταγόνες σοκολάτας

  Μαρμελάδα

Εκτέλεση:

  1. Ξεπαγώνουμε τη ζύμη για πίτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βάζουμε σε μπολ το λάδι την ρίγανη το σκόρδο και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε.
  3. Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε την ζύμη πίτσας. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε λίγο το φύλλο να γίνει πιο λεπτό.
  4. Αλείφουμε με το μίγμα ελαιολάδου. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τις φέτες μοτσαρέλα στη ζύμη αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  5. Ανοίγουμε λίγο και το δεύτερο φύλλο ζύμης με τον πλάστη, πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
  6. Σκεπάζουμε τα υλικά με την ζύμη πίτσας. Πατάμε λίγο με τον πλάστη τα δυο γεμισμένα φύλλα. Με κου-πάτ μικρό κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ζύμης γεμισμένα με μοτσαρέλα. Με πιρούνι πατάμε καλά περιμετρικά σφραγίζοντας το τυρί ανάμεσα στα δυο κομμάτια ζύμης.
  7. Σε αντικολλητικό καυτό τηγάνι βάζουμε την πίτσα. Και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε λίγο την επιφάνεια. Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ