Θέλει μόνο λίγα λεπτά για να γίνει και είναι καλύτερο από το παραδοσιακό κέικ
Κέικ στο τηγάνι
Μαγειρική
19/11/2015 | 11:21
Θέλει μόνο λίγα λεπτά για να γίνει και είναι καλύτερο από το παραδοσιακό κέικ.
Υλικά συνταγής:
2 φρέσκα αυγά
2/3 του φλυτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι βανίλια
½ φλυτζάνι αλεύρι
1 κουτάλι σούπας βούτυρο
Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ τηγανιού με ξύσμα λεμονιού, φρέσκα μούρα, ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση συνταγής:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με αυγοδάρτη, πολύ καλά, για 2 λεπτά τουλάχιστον, ώσπου να γίνουν αφράτα
- Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά ώσπου να πετύχετε ένα όμορφο και ομοιογενές μείγμα
- Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και πάλι και αφήστε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά
- Βάλτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι κάπως βαθύ
- Μην μαυρίσει!
- Ρίξτε το μείγμα, όλο όπως είναι, μην το φοβάστε, δεν είναι χοντρό
- Θέλει 7 λεπτά από κάθε μεριά
- Γυρίστε το από την άλλη, πρέπει το κέικ να είναι καλοψημένο και έντονα χρυσό
- Σερβίρεται σε μεγάλη πιατέλα, βάλτε ό,τι έχετε επιλέξει για να ομορφύνει και καταναλώστε όσο πιο απολαυστικά μπορείτε
- Το ιδιότυπο αυτό κέικ ταιριάζει για πρωινό, αλλά και για απογευματινό, με τσάι!
- Δοκιμάστε να βάλετε στο μείγμα, πριν το ψήσετε, κομματάκια μήλου. Θα σας ανεβάσει πολύ ποιοτικά το κέικ.
- Επίσης, δοκιμάστε να βάλετε πάνω από το κέικ σας μπόλικη κανέλα, αν δεν έχετε φρούτα ή άλλο τι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49