Μια κατεξοχήν χειμωνιάτικη συνταγή με πολλές βιταμίνες που θα σας κρατήσει ζεστούς και θα απολαύσετε
Γιουβαρλάκια
Μαγειρική
30/10/2015 | 11:55
Τα γιουβαρλάκια είναι μια κατεξοχήν χειμωνιάτικη συνταγή με πολλές βιταμίνες που θα σας κρατήσει ζεστούς και θα απολαύσετε.
Υλικά συνταγής:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι ρύζι φάνσυ
2 κρεμμύδια (μέτρια)
1-2 καρότα
λίγο σέλινο
2 αυγά
4 & 1/2 φλ. νερό
1 λεμόνι
2 κ. γλυκού αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
- Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι μας και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό αφού τον ξεπλύνουμε.
- Σε ένα βαθύ μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό προσθέτοντας ένα κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι και το ασπράδι ενός αυγού (τον κρόκο τον κρατάμε).
- Εντωμεταξύ βράζουμε τα 4 1/2 φλιτζάνια νερό σε ανοιχτή χύτρα.
- Τρίβουμε σε τρίφτη ψιλό τα καρότα μας και ψιλοκόβουμε λίγο σέλινο.
- Πλάθουμε τον κιμά μας σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού (γιατί το ρύζι βράζει και ανοίγει) και τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια μέσα στο ζεστό νερό μαζί με τριμμένο καρότο και σέλινο.
- Αλατοπιπερώνουμε (άλλο ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι) και αφήνουμε να βράσει κλείνοντας τη χύτρα με τα γιουβαρλάκια.
- “Όταν σφυρίξει, αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, στύβοντας το χυμό ενός λεμονιού και αναμιγνύοντας τον 1 κρόκο που είχαμε από πριν και άλλο ένα ολόκληρο αυγό.
- Χτυπάμε πολύ καλά το χυμό λεμονιού με τα αυγά.
- Μετά τα 15 λεπτά αυγοκόβουμε.
- Ρίχνουμε λίγο – λίγο ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο μας μέχρι το μπολ να γεμίσει και το υγρό μας να είναι ανάμεικτο αυγολέμονο με βραστό νερό.
- “Όταν γεμίσει, αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με ταγιουβαρλάκια και κουνάμε πολύ καλά να πάει παντού.
Tips:
Αν δε μαγειρέψουμε σε χύτρα τα γιουβαρλάκια βάζουμε διπλάσια ποσότητα νερού και βράζουμε για τη διπλάσια ώρα.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49