Δύσκολα βρίσκεις παγωτό κεράσι σε ψυγείο σούπερ μάρκετ. Γι' αυτό μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας
Παγωτό κεράσι
Μαγειρική
06/06/2015 | 17:28

Δύσκολα βρίσκεις παγωτό κεράσι σε ψυγείο σούπερ μάρκετ. Γι’ αυτό μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

• 480 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 115 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
• 3 κρόκοι αυγών
• 130 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
• 50-65 γρ. ζάχαρη
• χυμός από ένα λεμόνι

Πως το φτιάχνουμε:

1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να αφρίζει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
2. Βάζουμε τα κεράσια μαζί με τη ζάχαρη (50-65 γρ) και το χυμό λεμονιού στο multi και αλέθουμε.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και τέλος λίγη λίγη τη κρέμα με τη βανίλια.
4. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε τον πουρέ από κεράσια και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
5. Βάζουμε σε δοχείο παγωτού και τοποθετούμε στη κατάψυξη.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ