Την προσεχή Δευτέρα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Σε Γενική Συνέλευση καλεί ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος
Κοινωνία
05/06/2015 | 19:04

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Τον τελευταίο καιρό  πολλοί συνάδελφοι βρεθήκαμε στις ουρές της εφορίας και του ΟΑΕΕ για να κάνουμε μια ακόμη ρύθμιση στα χρέη μας προς το Δημόσιο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σύμφωνα με τις δηλώσεις διαφόρων στελεχών της, ερμηνεύει  αυθαίρετα αυτήν την «αναγκαστική» κίνηση ως επιβράβευση της κυβερνητικής προσπάθειας, να πληρωθούν οι δανειστές από το λαϊκό υστέρημα, αλλά και σαν άνοιγμα του δρόμου για τον  αντιλαϊκό – «έντιμο συμβιβασμό» που επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις.

Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Για μια ακόμη φορά, οι αυτοαπασχολούμενοι που χρωστάμε παντού, επιδιώξαμε να μπούμε σε μια ρύθμιση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αύριο δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή, κάνουμε στην ουσία μια απελπισμένη προσπάθεια  για να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας έστω! προσωρινά ανοιχτά και να απαλλαγούμε για λίγο από τα  ειδοποιητήρια οφειλών, τα κατασχετήρια κ.τ.λ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ έχει προεκλογικά εξαγγείλει την κατάργηση και το σκίσιμο των μνημονίων, εφαρμόζει κανονικότατα τους «μνημονιακούς» νόμους, μαζεύοντας μέχρι και την τελευταία δεκάρα. (Με τους μνημονιακούς νόμους δημιουργήθηκαν τα χρέη που καλούμαστε να πληρώσουμε με τις εκατό δόσεις που μπαίνει και τόκος σ’ αυτές)

Συνεχίζονται: Η  φορολογία με 26% από το πρώτο ευρώ, η προκαταβολή φόρου 55%, το τέλος επιτηδεύματος, Ενώ με τη νέα συμφωνία –μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο σκούπα φορτώνουν άλλα 11 δις στις πλάτες μας. Ακολουθούν τα υπέρογκα ποσά για ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ για παροχές – ψίχουλα, οι δημοτικοί φόροι, αλλά και το πανάκριβο ρεύμα, η πανάκριβη υγεία, τα φροντιστήρια του παιδιού κ.τ.λ.

Από την άλλη όμως χαρίζει οφειλές στις μεγάλές επιχειρήσεις,(π.χ. τους απαλλάσσει ακόμα και για χρέη που προκύπτουν από τελωνειακές παραβάσεις, διατηρεί τις 56 φοροαπαλλαγές προς τους εφοπλιστές και τους μεγαλοβιομήχανους κ.λ.π.)

Όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση γίνεται χειρότερη.

Η καινούργια συμφωνία φέρνει νέα μέτρα: Την αύξηση της φορολογίας(ΦΠΑ), τον περιβόητο «εκσυγχρονισμό» του ασφαλιστικού, το κούρεμα των συντάξεων, το στράγγισμα των ταμειακών διαθέσιμων για να πληρώνει τους δανειστές που σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση τινάζει το ασφαλιστικό μας ταμείο στον αέρα, στην υγεία και περίθαλψη ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων που την έφεραν στην άθλια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Καμία ανοχή- όχι άλλο χάσιμο χρόνου

Να δυναμώσουμε τη σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές, η πάλη για την πραγματική ανακούφιση από τα οξυμένα προβλήματα, δεν χωράει στο ίδιο τραπέζι με τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων.

Καλούμε τους συναδέλφους την Δευτέρα  8 Ιούνη 2015 τις 7:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, σε γενική συνέλευση του συλλόγου μας για να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές.   

Να απαιτήσουμε οι αυτοαπασχολούμενοι στις 10 Ιούνη, στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ που θα γίνουν στα γραφεία των  εφοριών σε όλη την Ελλάδα,  κατάργηση της ληστρικής για τα λαϊκά στρώματα φορολογίας, την ουσιαστική ανακούφισή μας. Να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις της 11ης Ιούνη με τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας, το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, την ΠΑΣΥ, στις οποίες μετέχει και η ΠΑΣΕΒΕ, που πρέπει να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης.

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer