"Ηχηρό" μήνυμα προς όσους αντιδρούν στη μετακίνηση ενός γιατρού από το Παθολογικό τμήμα του Μαντζαβινάτειου στο αντίστοιχο του Αργοστολίου έστειλε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Βλασταράκος: «Πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό νοσοκομείο»
Κοινωνία
30/05/2015 | 16:08

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

“Ηχηρό” μήνυμα προς όσους όλους αντιδρούν στη μετακίνηση ενός γιατρού από το Παθολογικό τμήμα του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου στο αντίστοιχο του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου λόγω των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν για τους καλοκαιρινούς μήνες έστειλε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο γραφείο του Διοικητή, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου. giatroi (21)

Παρουσία ακόμα του Αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Υπεύθυνου Νησιωτικής Πολιτικής Υγείας, Κωνσταντίνου Κουτσόπουλου, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Σοφίας Ζαφειράτου και του Αντιδημάρχου Υγείας, Βαγγέλη Κεκάτου, ξεκαθάρισε οτι οι γιατροί θα πρέπει να προτάσσουν πάνω από όλα το γενικό συμφέρον τη δεδομένη δύσκολη χρονική συγκυρία. giatroi (15)

Αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, επιτάσσει ότι τη στιγμή που έχει απομείνει μόνο ένας παθολόγος στο Αργοστόλι, να έρθει ακόμα ένας από το Ληξούρι αφού η δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας δεν επιτρέπει την πρόσληψη νέου προσωπικού. Και το επισήμανε αυτό καθώς στο πλαίσιο της επίσκεψης που έκανε στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο δέχθηκε προειδοποίηση ότι αν γίνει η συγκεκριμένα μετακίνηση γιατρού, τότε θα παραιτηθούν και οι τρεις που συγκροτούν το Παθολογικο Τμήμα στο Ληξούρι.

“Είναι αδιανόητο να δέχομαι εγώ ότι αν φύγει ένας, θα παραιτηθούν και οι τρεις” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Εδώ θα πρέπει να λειτουργεί σαν ένας Νομός. Εμείς οι γιατροί υπηρετούμε την ιπποκρατική ιδέα. Γίναμε γιατροί γιατί θέλαμε να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο. Πρέπει σίγουρα η Πολιτεία κεντρικά να ενεργήσει και να ενδυναμώσει τα νοσοκομεία αλλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια άσχημη κατάσταση. Κι αυτό πρέπει να το ακούσουν όλοι οι συνάδελφοι μου. giatroi (18)

Πρέπει να υπηρετήσουν την ιπποκρατική ιδέα, να υπηρετήσουν την κοινωνία που πλήττεται βαθιά. Δεν θα πρέπει να έχουμε εμμονές και να δημιουργούμε προβλήματα. Πρέπει να υπηρετήσουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν την τοπική κοινωνία, αφήνοντας στην άκρη μιζέρια και προσωπικές μικρότητες, πικρίες ή εμμονές αλλά να υπηρετήσουν το γενικότερο συμφέρουν που είναι να έχουμε ένα ισχυρό νοσοκομείο. Πρέπει η Πολιτεία να το ενδυναμώσει αλλά δεν μπορεί μέχρι να γίνει αυτό να μην υπάρχει συνεργασία” τόνισε.

Νωρίτερα, ο κ. Βλασταράκος επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο μαζί με τον κ. Κουτσόπουλο, τον κ. Ζαφειρόπουλο και την κα Ζαφειράτου όπου συζήτησαν τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν το χώρο της Υγείας στο Νομό μας με τον Αντιδήμαρχο Υγείας, Βαγγέλη Κεκάτος. Μάλιστα, ο κ. Κεκάτος προσέφερε συμβολικά στον κ. Βλασταράκο την τιμητική πλακέτα του Δήμου. giatroi giatroi (2) giatroi (3) giatroi (4) giatroi (5) giatroi (6) giatroi (7) giatroi (8) giatroi (9) giatroi (10) giatroi (11) giatroi (12)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer