Μπορεί να έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή ο Γέροντας Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Κυρός Σπυρίδωνας αλλά η αδελφή του όλο αυτό το διάστημα προσευχόταν ο διάδοχος του Σπυρίδωνα να είναι ο Γεράσιμος Φωκάς.
Δίπλα στον Γεράσιμο η αδελφή του Κυρού Σπυρίδωνα
Εκκλησία
28/05/2015 | 17:23

Του Παναγή Φωκά

Μπορεί να έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή ο Γέροντας Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Κυρός Σπυρίδωνας αλλά η αδελφή του όλο αυτό το διάστημα προσευχόταν ο διάδοχος του Σπυρίδωνα να είναι ο Γεράσιμος Φωκάς. Την Τρίτη οι προσευχές της εισακούστηκαν και η Μαρία (το γένος Καλαφατάκη) ήταν από το πρωί στη Μονή Πετράκη για να συγχαρεί το νέο Ποιμενάρχη της νήσου. Ο Γεράσιμος όχι μόνο την αγκάλιασε αλλά και κατά τη διάρκεια του γεύματος στη Μονή Αγίων Πατέρων στο Σχιστό της Νίκαιας (αμέσως μετά την εκλογή) την είχε συνέχεια δίπλα του. Η συγκίνηση και των δύο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
Για την ιστορία η Αρχιερατική Στολή με την οποία θα χειροτονηθεί Επίσκοπος ο Γεράσιμος Φωκάς θα είναι του μακαριστού Σπυρίδωνα ο οποίος την είχε χαρίσει σε ένα άλλο Κεφαλλονίτη Επίσκοπο, τον Άγιο Νικαίας Αλέξιο Βρυώνη, ο οποίος με τη σειρά του την χαρίζει για να χειροτονηθεί ο Γεράσιμος Φωκάς.  alexios_gerasimos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer