Με έκδηλη την ανησυχία των κατοίκων της Ερίσου γίνεται αυτή την ώρα μεγάλη σύσκεψη για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το δρόμο του Χάρακα
Μεγάλη συνάντηση για τον Χάρακα στη Περιφέρεια
Κοινωνία
18/05/2015 | 10:22

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή

Με έκδηλη την ανησυχία των κατοίκων της Ερίσου γίνεται αυτή την ώρα μεγάλη σύσκεψη για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το δρόμο του Χάρακα και αν τελικά θα δοθεί στη κυκλοφορία.
Από τις πρώτες συζητήσεις κοινή πεποίθηση όλων των φορέων είναι να ανοίξει, έστω και προσωρινά, ο δρόμος που συνδέει το Φισκάρδο με το Αργοστόλι στις επόμενες ημέρες ώστε να μη χαθεί η φετινή τουριστική σαιζόν. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος μαζί με τον αντιδήμαρχο της περιοχής Κώστα Κοντογούρη ζήτησαν επειγόντως να ανοίξει ο δρόμος, με προσωρινή σήμανση και μονόδρομος τις επόμενες δέκα με δεκαπέντε ημέρες.
Σε αυτό συμφώνησαν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος. Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού παραδέχθηκε ότι η βόρεια Κεφαλονιά είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη. Ο Παναγής Δρακουλόγκωνας φανερά προβληματισμένος δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα για το λόγο αυτό θα κατέβει στο νησί και ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος. suskepsh_xarakas (2)

Απομακρύνεται η λύση της γέφυρας

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της γέφυρας που κατασκευάζεται εκτός Κεφαλονιάς και απ΄ ότι φαίνεται δεν θα είναι έτοιμη έως τα τέλη του Ιουνίου. Από την άλλη ο κατασκευαστής δεν την δίνει αν πρώτα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγγυήσεις για τη πληρωμή του. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι για τη πληρωμή του δεν έχει καμία σχέση η Περιφέρεια αλλά το ΥΠΟΜΕΔΙ. suskepsh_xarakas (3)

Ποια λύση προτείνουν Δρακουλόγωνας – Παρίσης

Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς «έριξε» στο τραπέζι να ανοίξει προσωρινά (μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου) ο δρόμος με σήμανση ώστε να κυλήσει η τουριστική σαιζόν. Σε αυτό συμφώνησαν τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και οι αρμόδιοι της Περιφέρειας με τη προϋπόθεση όμως να συναίνεση σε αυτή τη «λύση» και ναι δεχτεί τις εισηγήσεις και η αρμόδια διαχειριστική αρχή.
Αξίζει: Αν μέχρι το τέλος του 2015 δεν έχει τελειώσει το έργο του Χάρακα ουσιαστικά χάνεται η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. suskepsh_xarakas

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer