Στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα έφτασε να... διαλυθεί η μαραθώνια και επεισοδιακή (για μια ακόμη φορά) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κεφαλονιάς
Δημοτικό: Η Παλική, η πολιτική δειλία και τα ξερά σκ@τ@!
Πολιτική
16/05/2015 | 10:44

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα έφτασε να… διαλυθεί η μαραθώνια και επεισοδιακή (για μια ακόμη φορά) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κεφαλονιάς, με τη συζήτηση μόλις του πρώτου από τα συνολικά 28 θέματα που βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη! Η διαδικασία αποφασίστηκε να διακοπεί για να συνεχιστεί τελικά το πρωί της Τετάρτης (10:00) μετά τη σχεδόν τρίωρη διάρκεια που κράτησε η κουβέντα για τρία θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Η Δημοτική Αρχή πρότεινε και έγινε αποδεκτό λόγω του περασμένου της ώρας να συζητηθεί μόνο το θέμα που αφορούσε την έκδοση κοινού ψηφίσματος που θα κατατεθεί στην κυβέρνηση για την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης της σεισμόπληκτης Παλλικής. Θυμίζουμε ότι το ζήτημα αυτό αποτελούσε την… εκκρεμότητα που είχε απομείνει από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι τη Μεγάλη Τετάρτη.

Ολες οι παρατάξεις, πλην αυτής των “Ριζοσπαστών Ξανά” που αποχώρησε αφού από την αρχή του Δ.Σ. έθεσε ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας, κατέθεσαν τα δικά τους ψηφίσματα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και στη Δημοτική Αρχή για όσα υποσχέθηκαν και δεν έκαναν στην περιοχή ένα χρόνο και πλέον μετά το διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου. Μάλιστα, κάλεσαν γι αυτό το λόγο τη Δημοτική Αρχή να ζητήσει συγγνώμη από τους Παλλικισιάνους. Παράλληλα, όμως, δεν παρέλειψαν να ασκήσουν κριτική και στη νέα κυβέρνηση για τη δική της στάση πάνω στο θέμα. Η πρόταση που τελικά υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία ήταν αυτή που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, με τον Διονύση Λυκούδη να κάνει λόγο για “πολιτική δειλία” και “μειοδοσία” από την πλευρά της αντιπολίτευσης επειδή αρκέστηκε για μια ακόμη φορά να καταδικάσει την προηγούμενη κυβέρνηση και τον Αλέξανδρο Παρίση για τα δεινά της Παλλικής αντί να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της.

Αναφορικά με τη συζήτηση των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Μιχαλάτος έθεσε κάποια στιγμή το ζήτημα της αλόγιστης χρήσης των οχημάτων του Δήμου απο τους αιρετούς, αναφέροντας μια χαρακτηριστική περίπτωση που συγκεκριμένο άτομο (δίχως να κατονομάσει) μετέφερε ξύλα για κάποιον φίλο του! Οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της πλειοψηφίας που ξεκαθάρισε ότι τηρείται η νομιμότητα στο θέμα της χρήσης των οχημάτων και προκάλεσαν τον κ. Μιχαλάτο να κατονομάσει το άτομο που κατήγγειλε. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Διονύση Λυκούδη, ο οποίος τόνισε: Όλη σας η προσπάθεια να είστε μόνιμοι αρνητές της δημοτικής αρχής έγκειται στο να μας κάνετε να χάσουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα το χάσουμε. Ξερά σκ@τ@ στον τοίχο της Δημοτικής Αρχής δεν κολλάνε!”. Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς, από τη μεριά του, προκάλεσε τη Δημοτική Αρχή να του καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για το θέμα και τότε, όπως είπε, θα παρέχει και το φωτογραφικό υλικό που υποστήριξε ότι έχει στη διάθεση του.

Μεγάλη κουβέντα έγινε επίσης και για το ζήτημα της διαχείρισης του πεζόδρομου της Σκάλας μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας. Η αντιπολίτευση προέβαλλε για το θέμα το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης στην περιοχή την τουριστική περίοδο αλλά και την προχειρότητα υλοποίησης του έργου ενώ η Δημοτική Αρχή αντιπαρέλαβε ότι μόνο εκείνη μπόρεσε να το ολοκληρώσει, μεριμνώντας παράλληλα για τη δημιουργία 50 θέσεων πάρκινγκ στο χώρο του παλιού ιατρείου. Η πλειοψηφία ενέκρινε τελικά την εισήγηση της που ταυτίζονταν με την ομόφωνη απόφαση του τοπικού συμβουλίου της περιοχής, με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά να την αποδέχεται δίχως, όμως, να την αναγνωρίζει ως θέση της Δημοτικής Αρχής! Εντύπωση, πάντως,, προκάλεσε η στάση του Γιώργου Θωμά, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την παράταξη του και ψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας.

Από κει και πέρα, οι τόνοι ανάμεσα στους Δημοτικούς Συμβούλους ανέβηκαν και σε άλλες περιπτώσεις, με χαρακτηριστική την αντίδραση του Ηλία Παρίση προς την πλειοψηφία για την άρνηση συζήτησης του θέματος που έφερε στο Δ.Σ. με υπογραφές πολιτών της Παλλικής σχετικά με τον δρόμο στα Λεγατάτα. Μάλιστα, κάποια στιγμή ζήτησε από τον κ. Λυκούδη να του ζητήσει συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό που είχε χρησιμοποιήσει σε βάρος του περί “στρατηγών της Χούντας” σε άλλη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δίχως, όμως, να λάβει απάντηση.

* Ο Θοδωρής Φλωράτος πήρε τη θέση του Μάκη Παπαναστασάτου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στη μέση της διαδικασίας και κατάφερε να πάρει… άριστα, τηρώντας ίσες αποστάσεις και συμβάλλοντας στην – όσο το δυνατόν – πιο ομαλή ολοκλήρωση της. 

* Το παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Λυκούδης. 

dhmotiko (1) dhmotiko (2) dhmotiko (3) dhmotiko (4) dhmotiko (5) dhmotiko (6) dhmotiko (7) dhmotiko (8) dhmotiko (9) dhmotiko (10) dhmotiko (11) dhmotiko (12) dhmotiko (13) dhmotiko (14) dhmotiko (15) dhmotiko (16) dhmotiko (17) dhmotiko (18) dhmotiko (19) dhmotiko (20)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer