Ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιώργος Γιαννόπουλος μαζί με τον υποδιοικητή, Δημήτρη Κωστακιώτη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, για τα συμπεράσματα που έβγαλαν από τις συζητήσεις που πραγματοποίησαν
“Νοσεί” η υγεία στα νησιά μας
Κοινωνία
07/05/2015 | 15:39

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Στο περιθώριο των συσκέψεων που είχε με τους φορείς, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εργαζόμενους των δομών Υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιώργος Γιαννόπουλος (πρώτο το e-kefalonia.net σας το μετέδωσε) μαζί με τον υποδιοικητή, Δημήτρη Κωστακιώτη παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για τα συμπεράσματα που έβγαλαν από τις συζητήσεις που πραγματοποίησαν.

Ο κ. Γιαννόπουλος στάθηκε στην ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα κενά στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου καθώς και στο Κέντρο Υγείας της Ιθάκης. “Ηταν πολύ χρήσιμη η παρουσία μας εδώ γιατί αλλιώς είναι να βλέπεις τα κενά σε κάποια λίστα κι αλλιώς να τα συζητάς με τους ανθρώπους που βιώνουν αυτές τις ελλείψεις στην καθημερινή τους δραστηριότητα. Τα πολύ σημαντικά προβλήματα είναι στην Παθολογική Κλινική και στο Κέντρο Υγείας της Ιθάκης που θα χρειαστεί ενίσχυση. Είναι κενά που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Πιστεύω ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε την κάλυψη των κενών αυτών με επικουρικό προσωπικό και η πιο μόνιμη λύση είναι φυσικά το μόνιμο προσωπικό που θα προσληφθεί είτε με παλιότερες κρίσεις είτε με νέες προκηρύξεις θέσεων. Βέβαια, αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικά τα προβλήματα και χρειάζονται παρεμβάσεις με μια ανακατανομή του προσωπικού γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο άμεσα με νέο προσωπικό”.

Ο κ. Κωστακιώτης αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόβλημα του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, λέγοντας ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να επιλυθεί άμεσα. “Το πρόβλημα της Ιθάκης είναι μόνιμο και θα συνεχιστεί προφανώς και τα επόμενα χρόνια όσο υπάρχουν αυτές οι συνθήκες των αγροτικών ιατρών που δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα τους. Εμείς κάνουμε μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια και πιστεύω ότι στις επόμενες προκηρύξεις επειδή είναι πολύ ιδιαίτερη η κατάσταση των νησιών θα υπάρξει ειδική ρύθμιση όχι μόνο για την Ιθάκη αλλά γενικά για όλα τα νησιά έτσι ώστε οι προκηρύξεις να είναι στοχευμένες εκεί. Παραλάβαμε μια κατάσταση με πολύ δύσκολα οικονομικά που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλα τα προβλήματα σε μια μέρα και γι αυτό λειτουργούμε πυροσβεστικά. Πρώτη επίσκεψη που κάναμε ήταν η Κεφαλονιά και η Ιθάκη γιατί είναι όντως μεγάλα τα προβλήματα και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο στο μέτρο του δυνατού και των δυνατοτήτων των δικών μας. Η Ιθάκη πάντως δεν θα μείνει ακάλυπτη ούτε τον Μάιο ούτε το καλοκαίρι. Θα κάνουμε μια προσπάθεια προς το Υπουργείο να αυξήσουμε τόσο τον προϋπολογισμό ώστε να καλύψουμε επαρκώς και την Ιθάκη και την Κεφαλονιά”.

Σε σχετική ερώτηση που έγινε στον κ. Κωστακιώτη για το θέμα του ΕΚΑΒ και της έλλειψης ασθενοφόρων τόνισε: “Το ΕΚΑΒ είναι μια διαφορετική υπηρεσία αλλά εκκρεμεί τόσο καιρό η διαδικασία των νέων ασθενοφόρων όσο και η πρόσληψη του προσωπικού. Υποτίθεται έχουμε προσωπικό για να καλύψουμε τις περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι οι νησιωτικές”.

Παράλληλα, δηλώσεις για τις συσκέψεις που έγιναν παρουσία του νέου Διοικητή και του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ έκανε και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος. “Συζητήσαμε για διάφορα θέματα του Νοσοκομείου και των υγειονομικών μονάδων του νησιού. Εγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, αρκετά μεστή για το πως μπορούμε να πορευτούμε στο μέλλον και ειδικά στον ανθρώπινο παράγοντα που έχουμε το θέμα της υποστελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Εγινε μια ευρεία συνάντηση με αρκετούς παράγοντες του νησιού και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο για το πως θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις ειδικά τώρα για το καλοκαίρι που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του μεγάλου όγκου τουριστών που περιμένουμε στο νησί μας”.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γιαννόπουλος και ο κ. Κωστακιώτης συνοδευόμενοι από τον Παναγιώτη Ζαφειρόπουλο και τον γιατρό, Γιώργο Κουρή μετέβησαν στο Ληξούρι για να διαπιστώσουν από κοντά τα προβλήματα και του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου.

giannopoylos (1) giannopoylos (2) giannopoylos (4) giannopoylos (5)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer