Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα σημαντικότερα πέτρινα μνημεία της πόλης συμπεριλαμβανομένου και ενός από τα λιγοστά υπόγεια, πέτρινα ελαιοτριβεία, χαρακτηριστικό της περιοχής
Ο Δήμος Κεφαλονιάς σε έκθεση με θέμα την πέτρα στην Ιταλία
Κοινωνία
03/05/2015 | 10:54

Στις 22 Απριλίου και στο πλαίσιο του προγράμματος «Αξιοποίηση της κοινής ταυτότητας γύρω από την πέτρα – VIS» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κεφαλονιάς ως εταίρος, πραγματοποιήθηκε στο Salento της Ιταλίας και συγκεκριμένα στην πόλη Maglie, περιοδεύουσα έκθεση με θέμα την «πέτρα».

Μετά από πρόσκληση του επικεφαλής εταίρου του προγράμματος (Municipality of Maglie), το Δήμο Κεφαλονιάς εκπροσώπησε η Συντονίστρια του προγράμματος Αγγελική Φλωράτου ενώ την Π. Ε Ζακύνθου η Βάσω Βλαχοπαναγιώτη.

Το πρωί της 22ας Απριλίου, πραγματοποιήθηκε για τους Έλληνες εταίρους ξενάγηση στα σημαντικότερα πέτρινα μνημεία της πόλης συμπεριλαμβανομένου και ενός από τα λιγοστά υπόγεια, πέτρινα ελαιοτριβεία, χαρακτηριστικό της περιοχής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι έλληνες εταίροι παρευρέθησαν στα εγκαίνια έκθεσης με θέμα την πέτρα. Στο χώρο της έκθεσης, εκθέτονταν ιδιαίτερα χειροτεχνήματα γνωστών Ιταλών γλυπτών ενώ δεν έλειπαν και τα πέτρινα χειροτεχνήματα που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για την αξιολόγηση και βράβευση καλλιτεχνικής χειροτεχνίας με θέμα “Η ταυτότητα γύρω από την πέτρα” που διεξήχθη στην Ελλάδα από την Π.Ε Ζακύνθου, καθώς και το νικητήριο πέτρινο έμβλημα του προγράμματος του Έλληνα Καλλιτέχνη, Κου Σταμίρη – Παναγιωταρά Αναστάσιου.

Τις αίθουσες του εκθεσιακού χώρου κοσμούσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από πέτρινα μνημεία όλων των εταίρων, τραβώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Στα πλαίσια του πολιτιστικού χαρακτήρα της έκθεσης, παρευρέθησαν και επαγγελματίες από τον τομέα της γαστρονομίας, οι οποίοι παρουσίασαν γευστικές δημιουργίες, συνδυάζοντας παραδοσιακά προϊόντα από Ελλάδα και Ιταλία.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος έκανε και μια θερμή υποδοχή στην ελληνική αντιπροσωπεία, τονίζοντας τα κοινά χαρακτηριστικά του πολιτισμού ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία. Το γεγονός αυτό τίμησαν με την παρουσία τους και άλλοι πολιτικοί παράγοντες καθώς και άνθρωποι από τον τομέα των τεχνών και των επιστημών.

Η βραδιά έκλεισε ανανεώνοντας οι εταίροι το ραντεβού τους στην προσεχή περιοδεύουσα έκθεση στην Ελλάδα.

unnamed (1) unnamed (2) unnamed (4) unnamed (5)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer