Όλο το παρασκήνιο και πως φτάσαμε στην αναβίωση του εθίμου για άλλη μία χρονιά.
Τι έγινε και τελικά επιτράπηκε η ρίψη σταμνών από το καμπαναριό του Αγ. Σπυρίδωνα;
Κοινωνία
13/04/2015 | 09:58

Μεγάλο Σάββατο πρωί και δεκάδες επισκέπτες και ντόπιοι περιμένουν καρτερικά για τη πρώτη Ανάσταση στο Λιθόστρωτο. Η είδηση ότι ο Τοποτηρητής έχει δώσει αρνητική απάντηση στο αίτημα να ρίξουν στάμνες από το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα προκαλεί θλίψη και απογοήτευση. Οι φήμες λένε ότι κληρικός και μάλιστα αξιωματούχος από τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας επηρέασε αρνητικά τον Τοποτηρητή. Ο π. Ιωάννης Μεσολωράς παρά τις πιέσεις που δέχεται από δεκάδες πιστούς παραμένει ανένδοτος.
Στις 11.20 περίπου στο γραφείο του π. Ιωάννη πηγαίνουν ο Βαγγέλης Μαζαράκης και από το e-kefalonia.net ο Παναγής Φωκάς. Μιλάνε περίπου πέντε λεπτά και αμέσως μετά ο π. Ιωάννης κάνει την ακόλουθη δήλωση αφήνοντας το Βαγγέλη Μαζαράκη να ρίξει 2-3 μπότηδες από το καμπαναριό της εκκλησιάς.
«Κατά τις 11.30 πριν αρχίσουν οι εκδηλώσεις με τους μπότηδες πληροφορήθηκα ότι παρά την απαγόρευση του Τοποτηρητή κληρικοί και μάλιστα Αξιωματούχοι, Ιεροκήρυκες, Αρχιμανδρίτες, Πρωτοπρεσβύτεροι, είχαν σπάσει νωρίτερα μπότηδες ακόμη και μέσα στις εκκλησίες και μάλιστα κατά τη διάρκεια της ακολουθιών, πράγμα απαράδεκτο. Έτσι, θεώρησα ότι δεν θα έκανα κάτι κακό αν επέτρεπα να ρίξουν δυο τρεις μπότηδες από το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα πράγμα που έκανα.»

Πρωτ. Δρ. Ιωάννης Μεσολωράς

stamnes2015-13

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer