Δοκιμάστε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό από το κλασικό σουφλέ σοκολάτας
Σουφλέ capuccino
Μαγειρική
06/01/2015 | 11:28
Δοκιμάστε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό από το κλασικό σουφλέ σοκολάτας.
Υλικά συνταγής:
- 120 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
- 180 γρ. σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας, πολύ ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. κοφτή στιγμιαίο καφέ
- 3 κρόκους
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 3 ασπράδια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ζάχαρη έξτρα για τα φλιτζάνια
- χτυπημένη κρέμα για το σερβίρισμα
- κακάο ή τρίμμα σοκολάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα. Από το συνολικό βούτυρο, βουτυρώνουμε 6 πυρίμαχα, χοντρά φλιτζάνια και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μπολ για μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και τον καφέ, να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 3 κουταλιές ζάχαρη και τη βανίλια με σύρμα ή μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσει και να πυκνώσει το μίγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη, χλιαρή σοκολάτα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με ένα σύρμα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά μερικά δευτερόλεπτα, να γυαλίσει η μαρέγκα.
- Με απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη μαρέγκα στη σοκολάτα. Δεν ανακατεύουμε πολλή ώρα, ίσα να ενωθούν τα μίγματα.
- Ψήνουμε για 10′ μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν οι άκρες, να στερεοποιηθεί η επιφάνεια, αλλά η καρδιά να παραμείνει υγρή.
- Αν τα αφήσουμε στο ψυγείο και τα ψήνουμε λίγα λίγα, θέλουν 2′-3′ παραπάνω ψήσιμο. Όσο κρυώνουν, η καρδιά
σφίγγει. - Σερβίρουμε καυτά τα φλιτζάνια με λίγη παχύρρευστη κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε κακάο.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49