Πεντανόστιμο ξεχωριστό μωσαϊκό με χαλβά και σοκολάτα
Μωσαϊκό με χαλβά και σοκολάτα
Μαγειρική
04/11/2014 | 14:32

Πεντανόστιμο ξεχωριστό μωσαϊκό με χαλβά και σοκολάτα.

Υλικά συνταγής:

  • 350 γρ. μακεδονικό ταχίνι με κακάο
  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτάλι σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 400 γρ. μακεδονικός χαλβάς με αμύγδαλα
  • 200 γρ. μακεδονικός χαλβάς με γεύση βανίλια

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το σησαμέλαιο και ενσωματώνουμε το ταχίνι με κακάο. Κόβουμε σε κύβους τον χαλβά με αμύγδαλα και τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  2. Αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, τοποθετώντας στο εσωτερικό της μία λαδόκολλα ή μια μεμβράνη. Κόβουμε τον χαλβά με γεύση βανίλια σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού. Αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε.

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ