Πεντανόστιμο ξεχωριστό μωσαϊκό με χαλβά και σοκολάτα
Μωσαϊκό με χαλβά και σοκολάτα
Μαγειρική
04/11/2014 | 14:32
Πεντανόστιμο ξεχωριστό μωσαϊκό με χαλβά και σοκολάτα.
Υλικά συνταγής:
- 350 γρ. μακεδονικό ταχίνι με κακάο
- 60 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουτάλι σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο
- 400 γρ. μακεδονικός χαλβάς με αμύγδαλα
- 200 γρ. μακεδονικός χαλβάς με γεύση βανίλια
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το σησαμέλαιο και ενσωματώνουμε το ταχίνι με κακάο. Κόβουμε σε κύβους τον χαλβά με αμύγδαλα και τον ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, τοποθετώντας στο εσωτερικό της μία λαδόκολλα ή μια μεμβράνη. Κόβουμε τον χαλβά με γεύση βανίλια σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού. Αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16:53