Το ιδανικό γλύκισμα για να συνοδέψετε τον καφέ σας το πρωί, να δροσιστείτε γλυκά το μεσημέρι μετά το γεύμα, να απολαύσετε χαλαρά στο μπαλκόνι το απόγευμα. Το καλοκαίρι θέλει το μπισκοτογλυκό του, νόμος.
Υλικά
500 γραμμάρια μπισκότα
250 γραμμάρια ψιλοκομμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
35 γραμμάρια (1/3 του φλιτζανιού) κακάο σε σκόνη
3 αυγά
Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε μια στρογγυλή με βάση διαμέτρου 20 εκατοσ. φόρμα για κέικ. Στρώστε τα πλαϊνά και τη βάση με αντικολλητικό χαρτί.
2. Σπάστε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και ρίξτε τα σε ένα μπολ.
3. Βάλτε το βούτυρο, 2 κουταλιές κακάο και τη ζάχαρη σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και το βούτυρο να λιώσει.
4. Βάλτε τα αυγά και την υπόλοιπη σκόνη κακάου σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι χτυπήστε τα μέχρι να συνδυαστούν καλά.
5. Προσθέστε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών και συνεχίστε να αναμειγνύετε με ένα πιρούνι μέχρι να έχετε μια κολλώδης μορφής σάλτσα σοκολάτας. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά.
6. Με ένα κουτάλι μετακινήστε το μείγμα στη φόρμα και πιέστε με το πίσω μέρος του κουταλιού από πάνω.
7. Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.