Φέτος η πανήγυρη του Προστάτη των Φάρσων θα γίνει στην εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στην παραθαλάσσια περιοχή του χωριού μας ΛΥΓΙΑ
Μεγαλοπρεπής πανήγυρις Αγίου Χριστοφόρου
Εκκλησία
06/05/2014 | 20:47

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΗ

ΑΓΙΟΥ  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

8 και 9  ΜΑΪΟΥ 2014 στα ΦΑΡΣΑ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των σεισμών η εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου  έχει κριθεί προσωρινά ακατάλληλη για να λειτουργεί και για το λόγο αυτό φέτος  η πανήγυρη του Προστάτη των Φάρσων  θα γίνει στην εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  στην παραθαλάσσια περιοχή του χωριού μας ΛΥΓΙΑ με την ίδια λαμπρότητα.

ΠΕΜΠΤΗ   8  ΜΑΪΟΥ  στις 7.30   το βράδυ ο Εσπερινός της Ιεράς Πανήγυρης  του Αγίου Χριστοφόρου και την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9 ΜΑΪΟΥ  στις  8  το πρωί θα γίνει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Στον Εσπερινό και στη θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς και θα συμμετέχει εκκλησιαστική χορωδία.

Στις 11.00 θα γίνει η εκδήλωση για τον εορτασμό των Εθνικών αγώνων της εθνικής αντίστασης  κατά του ναζισμού και του φασισμού, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στις 12.00 θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου  με τη συνοδεία τμήματος της Φιλαρμονικής Δήμου Κεφαλλονιάς.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9  ΜΑΪΟΥ το βράδυ στο προαύλιο του Πολιτιστικού μας Κέντρου, θα γίνει το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΑΤΟΥ, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ο σύλλογος ΙΟΝΙΟΣ ΠΝΟΗ και θα λειτουργήσει ψησταριά που έχει επιμεληθεί το Δ.Σ του Πολιτιστικού μας Συλλόγου Ο ΦΑΡΟΣ.

Την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το βράδυ θα γίνει καύση πυροτεχνημάτων.

Την Παρασκευή το πρωί στις 8 θα υπάρχει λεωφορείο στα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των προσκυνητών στα Φάρσα και επιστροφή μετά το τέλος της λειτουργίας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή το πρωί θα υπάρχει λεωφορείο της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας   από τις  08.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι για την μεταφορά των προσκυνητών από τη θέση Μαρτσέλα του χωριού μας στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στη Λυγιά και επιστροφή.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer