Την ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 100 εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας
Μεγάλη επιτυχία η ημερίδα του Κέντρου Πρόληψης «Απόπλου»
Κοινωνία
07/04/2014 | 13:40

Με μεγάλη συμμετοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη η ημερίδα με θέμα “Απώλειες Ζωής – Γέφυρες Στήριξης”. Την ημερίδα την οποία παρακολούθησαν περίπου 100 εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας, συνδιοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Απόπλους”, με την Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο “Μέριμνα” και τα γραφεία σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού.
Οι ψυχολόγοι από τη “Μέριμνα” κυρίες Όλγα Μεταλληνού και Ελευθερία Ράλλη έκαναν τις εισηγήσεις, οι οποίες κινήθηκαν σε 3 βασικούς άξονες: Στην έννοια της απώλειας και του θρήνου και τη βίωσή του από τα παιδιά και τους εφήβους, στην στήριξη του μαθητή που θρηνεί την απώλεια μέλους της οικογένειάς του και στην στήριξη της σχολικής κοινότητας που θρηνεί την απώλεια μαθητή ή άλλου μέλους της.
Στο τέλος της ημερίδας προβλήθηκε ένα μικρού μήκους ντοκυμαντέρ με την παρέμβαση της “Μέριμνας” στην περιοχή της Φαρκαδόνας όπου το 2004 είχε συμβεί το τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα που οδήγησε στο θάνατο 7 μαθητές του Λυκείου της περιοχής.
Η ημερίδα αποτιμήθηκε από τους συμμετέχοντες ως εξαιρετικά χρήσιμη για τη σχολική κοινότητα, ενώ μοιράστηκε σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν σχετικό υλικό δράσης για την  διαχείριση τέτοιου είδους περιστατικών.

hmerida_apoplou hmerida_apoplou3

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer