Φανταστείτε να μπορείτε να δείτε τι έχετε να κάνετε μια ημέρα, να λάβετε οδηγίες πλοήγησης, να διαβάσετε τα μηνύματά σας ή ακόμα και να σκανάρετε το αεροπορικό σας εισιτήριο
Ρολόι με λειτουργίες καιρού, GPS και «fitness»
Life
22/03/2014 | 18:55

Στην υποσχόμενη αγορά των gadgets που φοριούνται μπαίνει επιθετικά η Google. Μετά τα hi-tech γυαλιά της, το Google Glass, ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας ανακοίνωσε ένα νέο λειτουργικό Android για «έξυπνα» ρολόγια χειρός. Πρόκειται για το «Android Wear», το οποίο υπόσχεται να μεταφέρει τη μόδα των «smartwatches» σε άλλη διάσταση, εστιάζοντας στη διαρκή ενημέρωση της συσκευής με ειδοποιήσεις και την ταχύτατη ανταπόκρισή της στις εντολές του χρήστη.

Φανταστείτε λέγοντας μία και μόνο φράση να μπορείτε να δείτε στον καρπό σας τι έχετε να κάνετε μια συγκεκριμένη ημέρα, να λάβετε οδηγίες πλοήγησης για μια διαδρομή, να διαβάσετε τα μηνύματά σας ή ακόμα και να σκανάρετε το αεροπορικό σας εισιτήριο. Η ταχύτητα του «Android Wear» είναι αυτό που εισάγει η Google στα έξυπνα ρολόγια: το Google Now δίνει αυτόματα «παθητικές» πληροφορίες για τον καιρό, δρομολόγια και πτήσεις και ειδοποιήσεις μηνυμάτων, ενώ ένα φωνητικό «ΟΚ Google» αρκεί για την εκκίνηση της μηχανής αναζήτησης. Φυσικά χαρακτηριστικό-κλειδί είναι και η λειτουργία «fitness», που δίνει στον χρήστη πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την ταχύτητα με την οποία κινείται, την απόσταση που έχει καλύψει αλλά και τις θερμίδες που έχει κάψει.

Οσο για τις συσκευές που θα φιλοξενήσουν το νέο λογισμικό και που θα συνδέονται και με smartphones που έχουν Android, είναι πιο κομψές από κάθε άλλο «έξυπνο ρολόι» που έχουμε δει στο παρελθόν. Η Google συνεργάζεται ήδη με τη Motorola, η οποία παρουσίασε το δικό της στρογγυλό Moto 360 και με την LG, που αναμένεται να κάνει σύντομα τα αποκαλυπτήρια ενός τετραγωνισμένου G Watch.

roloi

Πηγή: ethnos.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer