Πληθαίνουν τα φαινόμενα «πτώσης μετεωριτών» σε συγκεκριμμένη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, τόσο ώστε να δημιουργούνται ερωτηματικά κατα πόσο «ευσταθούν» πλέον οι αναφορές για πιθανή πτώση μετωριτών….
Ας δούμε τα γεγονότα με τη σειρά εμφάνισής των.
27/11/2013 ώρα 21:30
«Άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Κεφαλονιάς – Ζακύνθου. Η «έκρηξη» που συνόδευσε την πτώση του στην υγρή επιφάνεια της γής συνετάραξε την ευρύτερη περιοχή της Νότιο-Δυτικής και Ανατολικής Κεφαλονιάς. Αν δεν προυπήρχε η «αστραπή» που διέσχισε τον νυχτερινό ουρανό, όλοι θα υποψιάζονταν για αποτέλεσμα σεισμού μιας και η γή εσσείσθη…Οι πρώτες πληροφορίες αν και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος φέρεται να έχει πέσει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο».
29/11/2013, μεσημέρι…
«Νέα μυστηριώδη «έκρηξη» με ισχυρό «κούνημα» της γής στην ίδια περιοχή της Κεφαλονιάς όπως στο προηγούμενο συμβάν της 27/11 και κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο ήχος προερχόταν από φυσικό φαινόμενο ή κάτι άλλο».
15/02/2014 ώρα 22:15
«Μια δυνατή λάμψη έσκισε τον ουρανό της Ηλείας το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και περίοικων περίπου στις 10:15 έγινε αντιληπτό στον ουρανό ένα δυνατό φως. Η κατεύθυνσή του ήταν από τα νότια ανατολικά προς τα βόρεια δυτικά και τη θάλασσα του Ιονίου»
25/02/2014 μεσημέρι…
«Πέπλο μυστηρίου γύρω από τον δυνατό ήχο που ακούστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα Χανιά, καθώς κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο ήχος προερχόταν από φυσικό φαινόμενο ή κάτι άλλο. Πολλά τα τηλεφωνήματα έγιναν στην Αστυνομία από πολίτες που ζητούσαν να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με τα haniotika–nea.gr, το Σεισμολογικό Κέντρο του ΤΕΙ Κρήτης ανέφερε ότι εκείνη την ώρα δεν καταγράφηκε σεισμός, ενώ δεν υπήρχε καμία προγραμματισμένη στρατιωτική βολή ή άσκηση».
Από τις ανωτέρω μέχρι σήμερα καταγραφές-μαρτυρίες, ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το φαινόμενο της περιοχής πτώσεων. Αρχής γενομένης από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κεφαλονιάς-Ζακύνθου-Κυλλήνης μέχρι το πρόσφατο των Χανίων.
Παρατηρώντας προσεχτικά τις συνηθέστερες τροχιές των δορυφόρων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γή, διαπιστώνουμε ότι το 50% αυτών ακολουθούν το «μονοπάτι» από Β. Αδριατική – Ιόνιο – Κρητικό – Α. Αφρική – Ινδικός κλπ.
Θα μπορούσαμε έστω και υποθετικά να συσχετίσουμε αυτά τα δεδομένα με πτώσεις δορυφόρων;
Ας δούμε τα «δεδομένα» αυτής της πιθανότητας με τη σειρά καταγραφής των.
11/11/2013 ώρα 07:50 έως 08:00
«Πτώση – Επανείσοδος του Ευρωπαικού δορυφόρου GOCE στη Γήινη ατμόσφαιρα. Τελευταία καταγραφή της τροχιάς και του σημείου επανεισόδου του στην γήινη ατμόσφαιρα, ήταν ο χώρος πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και Ν. Ιταλίας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι κομάτια του έπεσαν στη Γή από την 11/11 έως και την 21/12/13 (τελευταίο στην Αλάσκα) σε πολλά σημεία από βόρεια της Σιβηρίας έως και νότια στα νησιά Φάκλαντ στην Αργεντινή και από την Αδριατική έως τον Ινδικό Ωκεανό.
16/02/2014 ώρα 05:39
«Πτώση – Επανείσοδος του Ρωσικού δορυφόρου COSMOS 1220 στη Γήινη ατμόσφαιρα. Τελευταία καταγραφή της τροχιάς και του σημείου επανεισόδου του στην ατμόσφαιρα, ο χώρος πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Μέση-Ανατολής –ΒΑ Αφρικής. Ακολουθώντας την «πεπατημένη» τροχιά του ως να υπήρχε ακόμη στη τροχιά του, στις 22/2/14 και ώρα περίπου 22:00, όπως και η αναφορά κατέγραψε, θα ήταν ακριβώς πάνω από την ευρύτερη περιοχή Αχαίας και Ηλείας.
Επίσης στις 25/0214, θα ήταν το μεσημέρι πάνω απο τη Κρήτη…
Φυσικά, τα υποθετικά σενάρια χρήζουν περαιτέρω μελέτης και σαφώς περισσοτέρων στοιχείων. Θα έπαυε να αποτελεί υπόθεση, αλλά ισχυρή ένδειξη πλέον, αν τα γεγονότα συνεχιστούν στις επόμενες προδιαγεγραμμένες επανεισόδους των υπό πτώση δορυφόρων, αυτών βεβαίως, που έχουν σχέση με το «μονοπάτι» των συνηθέστερων τροχιών τους με την περιοχή μας.
Ενημερωτικά αναφέρω μία τέτοια νέα «πτώση» δορυφόρου, του
ISS DEB (MRC.C.C), προσδιορίζεται να συμβεί στις 08/03/2014, με χρονικά όρια λάθους +,- 80 ώρες.
Άραγε, εάν οι περιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μετεωρίτες αλλά δορυφόρους, τι είναι αυτό που «εμποδίζει» την επιστημονική κοινότητα να το επιβεβαιώσει; Η «άγνοια» αποσαφήνισης-πρόβλεψης τόπου και χρόνου των διαλλειμένων και φλεγόμενων κοματιών ενός δορυφόρου; Ή κάτι που διαφεύγει στον απλό πολίτη;
«Άγνοια» δεν μπορεί να επικαλείται η επιστήμη, όταν η τεχνολογία έχει φτάσει σε επίπεδα να προσομοιώνει «επαφές τρίτου τύπου» διαστημοπλοίων με ακρίβειες χιλιοστού/δευτερόλεπτο, σε επιφάνεις πλανητών ή αστεροειδών εκατοντάδων ή χιλιάδων εκκατομυρίων χιλιομέτρων μακριά από την Γή. Όμως, φαίνεται ότι και η…«άγνοια ίσως και να δικαιολογείται» αφού:
Στη περίπτωση που προκληθεί οποιαδήποτε «ζημιά» από πτώση δοτρυφόρου, τότε….