Μέσα σε κλίμα αδελφοσύνης εξήγησε τους σκοπούς της επιτροπής και ζήτησε σαφώς την αρωγή του Υπουργείου.
Η συντονιστική Επιτροπή Κεφαλλήνων Αττικής στο Υπουργείο Εσωτερικών
Πολιτική
14/02/2014 | 11:15

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου η συντονιστική Επιτροπή Κεφαλλήνων  Αττικής επισκέφτηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργού, κύριο Βαρτζόπουλο, αρμόδιο για το θέμα του σεισμού στην Κεφαλονιά. Ο κύριος Πέτρος Αλιβιζάτος έκανε τον πρόλογο και μίλησε για την δημιουργία αυτής της επιτροπής δίνοντας έμφαση στην φροντίδα των γερόντων. Μέσα σε κλίμα αδελφοσύνης εξήγησε τους σκοπούς της επιτροπής και ζήτησε σαφώς την αρωγή του Υπουργείου.

Ο ιατρός κύριος Γεράσιμος Μεταξάς τόνισε την ανάγκη να παρθούν μέτρα τέτοια στην Κεφαλονιά ώστε να μην φύγουν οι κάτοικοι. Ανέφερε επί παραδείγματι ότι το 1953 από 72.000 έμειναν 28.000 κάτοικοι. Άλλο μεγάλο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κύριος Μεταξάς είναι
η ζωτική αναγκαιότητα να επαναλειτουργήσει η θαλάσσια γραμμή Σάμη – Πάτρα που συνδέει το νησί με την πολυπληθή πρωτεύουσα της Πελλοπονήσου.

Ο κύριος Πατρίκιος Ζαχαρίας μίλησε για την δυνατότητα να επανεκτιμηθούν οι κατασκευές στην Κεφαλονιά μέσω μελετών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου και επεσήμανε την αναγκαιότητα της οικονομικής παραμέτρου. Ο κύριος Αναστάσιος Βαλλιανάτος δήλωσε ότι συμφωνεί και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να γίνουν άμεσες επισκευές σε σημεία που άπτονται του τουρισμού όπως ο Μύρτος και από την πλευρά των μνημείων υπογράμμισε το ζήτημα της Ιακωβατείου βιβλιοθήκης στο Ληξούρι.

Ο κύριος Γεώργιος Μιχαλάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων επεσήμανε ότι το βοήθημα που θα δοθεί στα σπίτια της Κεφαλονιάς αναφέρεται στους μόνιμους κατοίκους αυτής. ‘Ομως, οι κάτοικοι εκτός Κεφαλονιάς που έχουν σπίτια στο νησί κατέχουν το 80% των σπιτιών.

vallianatos_alivizatos alivizatos_vallianatos

Πηγή: kefalonizw

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer