Ο κ. Σπύρου, καλωσορίζοντας τον κ. Bakradze στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Γεωργίας με την Ελλάδα που χρονολογούνται από την αρχαιότητα και το γενικό ενδιαφέρον της Ελλάδας για την περιοχή του Καυκάσου.
Ιδιαίτερα έκανε λόγο για τις πολιτιστικές ανταλλαγές που γίνονται εδώ και χρόνια, την συμμετοχή μουσικο-χορευτικών συγκροτημάτων από τη Γεωργία στο Φολκλορικό Φεστιβάλ της Λευκάδας, καθώς και στο Φεστιβάλ Φολκλόρ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών, στην Κέρκυρα.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, ήταν ανέκαθεν εξωστρεφής και παραμένει μέχρι σήμερα, με στόχο τις σχέσεις μεταξύ των λαών, την ανταλλαγή αλλά και τη διευκόλυνση επιχειρηματιών και επιχειρήσεων.
Οι σχέσεις μας με τη Γεωργία, πέραν του πολιτισμού, μπορούν να αναπτυχθούν, πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στον εμπορικό.
Παρών στη συζήτηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης.
Ο Πρέσβης
Η Ελλάδα και η Γεωργία διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1992, είπε ο Πρέσβης της Γεωργίας και πρόσθεσε ότι σήμερα στην Ελλάδα διαμένουν περί τους 100.000 Γεωργιανούς, ενώ το ελληνικό στοιχείο στη Γεωργία αριθμεί περίπου 20..000 άτομα, στην πλειοψηφία τους μεγάλης ηλικίας που διαμένουν κυρίως στην περιοχή της Τσάλκα. Η συρρίκνωση οφείλεται στο μεγάλο κύμα παλιννόστησης που άρχισε ευθύς μετά την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και συνεχίζεται με αυξομειώσεις μέχρι και σήμερα. Οι περισσότεροι των ομογενών που εγκατέλειψαν τη Γεωργία έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα και σε μικρότερο ποσοστό στη Ρωσία, ως πρώην σοβιετικοί πολίτες.
Τέλος, ο κ. Πρέσβης προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη στην εκδήλωση που θα γίνει απόψε στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, με συνδιοργάνωση της Πρεσβείας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών, στο πλαίσιο της σύσφιξης σχέσεων.