9 Σύλλογοι Γονέων ζητούν την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Β’ βαθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αργοστολίου
Κοινωνία
19/02/2021 | 16:14

Έγγραφο με το οποίο ζητούν την διακοπή λειτουργίας της δια ζώσης εκπαίδευσης των σχολικών μονάδων Β΄θμιας εκπαίδευσης απέστειλαν από κοινού τα ΔΣ της μεγάλης πλειονότητας Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αργοστολίου, στον διευθυντή της ΔΔΕ Δημήτριο Μαρκάτο.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Παιδείας, στον αντιπεριφεριάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιλιμιδό.

Το κείμενο παραθέτει μία σειρά επιχειρημάτων αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας το τελευταίο διάστημα με τη διασπορά του COVID 19 και τις ανησυχίες των γονιών για την ασφάλεια των παιδιών και του κοινωνικού συνόλου εν γένει.

Την πρωτοβουλία αυτή την ξεκίνησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου και Επιμελήτρια Α΄ του Νοσοκομείου Αργοστολίου παιδίατρος, Βίλλυ Γεωργοπούλου  και η Ρεγγίνα Βαλλιανάτου, η οποία ήταν πέρσι στο Σύλλογου του 2ου Γυμνασίου. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι ως άνω συμπολίτισσές μας είχαν πρωταγωνιστήσει και στο ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μένει τώρα να δούμε αν το αίτημα των γονέων θα εισακουστεί ή όχι.

Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία για να κλείσουν τα σχολεία ένεκα πανδημίας έχει ως εξής: η υπηρεσία υγείας της αντιπεριφέρειας αποστέλλει εισήγηση στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής της λαμβάνει και υπογράφει τη σχετική απόφαση. Εξ ου και η επιστολή απεστάλη προς τον Διευθυντή ΔΔΕ κ. Μαρκάτο.

Ελπίζουμε το αίτημα που φέρει την υπογραφή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συλλόγων Γονέων να εισακουστεί.

Ακολουθεί το κείμενο:

Αργοστόλι, 18-02-2021

ΠΡΟΣ:

  1. Δ/ντη Δ.Δ.Ε. Ν.Κεφαλληνίας

κ. Δημήτριο Μαρκάτο

Κοιν. :

Υπουργείο Παιδείας

Αντιπεριφερειάρχη  Κεφαλληνίας & Ιθάκης

κ. Σταύρο Τραυλό

 Δήμαρχο Δ. Αργοστολίου

κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο

Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Προγραμματισμού, πληροφορικής, Πολιτισμού και Παιδείας

κ. Γιώργο Τσιλιμιδό

θέμα: «Αίτημα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων Β’ βαθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αργοστολίου

Με δεδομένο:

  • τα 42 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, όπως αυτά επισήμως έχουν ανακοινωθεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ. από τις 05-02-2021 έως 18-02-2021, τα οποία καθημερινώς αυξάνονται,
  • τον φόβο, την αγωνία, την ανησυχία και την ανασφάλεια μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών
  • τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν την τήρηση των μέτρων προστασίας στις σχολικές αίθουσες,
  • το γεγονός ότι σε πολλές αίθουσες υπάρχουν έως και 25 μαθητές, γεγονός που δεν επιτρέπει να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας,
  • την άγνοια για το μέγεθος της διασποράς στην κοινότητα,
  • το γεγονός της μετακίνησης των εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο και από αίθουσα σε αίθουσα και με δεδομένες τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών που μεταβαίνουν για τριήμερο στο τόπο καταγωγής τους και επιστρέφουν τη Δευτέρα στις σχολικές αίθουσες σε άγνωστη υγειονομική κατάσταση,
  • την υποστελέχωση του Νοσοκομείου του νησιού μας, όπου διαθέτει μόνον έναν πνευμονολόγο ενώ δεν διαθέτει παθολόγο και ήδη νοσηλεύονται συμπολίτες μας σε κλινικές COVID
  • την αυξημένη κάλυψη των ΜΕΘ πανελλαδικά

Ζητούμε τις δικές σας ενέργειες ώστε να ανασταλεί η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Β’βάθμιας  εκπαίδευσης του Δήμου Αργοστολίου για λόγους ασφαλείας και υγείας των παιδιών,  των εκπαιδευτικών και γενικά του κοινωνικού συνόλου από την ανεξέλεγκτη διασπορά της πανδημίας.

Για το Δ.Σ. των Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΣΤΡΑΣ

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΣΤΡΑΣ

 

 

 

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia