Με μικρές και απλές κινήσεις μπορείς να ανεβάσεις τη θερμοκρασία στο διαμέρισμά σου μέσα στον χειμώνα
9 έξυπνοι τρόποι να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό
Life
09/11/2014 | 16:17

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να μην πέφτει και το air condition να γίνεται ο φόβος μας στο λογαριασμό της ΔΕΗ, οι τρόποι να κρατήσουμε ζεστό το σπίτι σας είναι πλέον επιτακτικοί. Και οι 9 που ακολουθούν είναι και αποτελεσματικοί.

Άσε τον ήλιο να μπει μέσα στο σπίτι
Ζούμε στην Ελλάδα και αυτό μας δίνει ένα πλεονέκτημα στο πώς να κρατάμε ζεστό το στίτι μας τους χειμωνιάτικους μήνες. Το πρωί ανάλογα με το που πέφτει ο ήλιος άνοιξε τις κουρτίνες και επέτρεψε στις ακτίνες του ήλιου να μπουν στο διαμέρισμά σου. Ακόμα και με τις χαμηλές θερμοκρασίες έξω οι ακτίνες που θα εγκλωβιστούν στο δωμάτιο θα ζεστάνουν τον χώρο.

Κλείσε τα πατζούρια
Το πρωί που φεύγεις από το σπίτι για το γραφείο μην ξεχνάς να κλείνεις τα πατζούρια σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Έτσι θα καταφέρεις να κρατήσεις έξω το κρύο ώστε να μην χάσει το σπίτι τη θερμοκρασία του όσο εσύ θα λείπεις.

Απομόνωσε τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς
Αν το σπίτι σου διαθέτει έξτρα δωμάτια όπως play room, γραφείο, ξενώνα τα οποία δεν επισκέπτεσαι συχνά έχε διαρκώς την πόρτα τους κλειστή για να μην φεύγει η ζέστη από το υπόλοιπο σπίτι.

Μαγείρεψε
Ένα σπίτι που η κουζίνα του λειτουργεί τακτικά δεν είναι ποτέ κρύο. Ψήσε ένα κέικ στο φούρνο, κάνε μια σουπίτσα στην κατσαρόλα… Οι μυρωδιές σε συνδυασμό με τη ζέστη δημιουργούν μια ζεστή, χουχουλιάρικη διάθεση.

Σφράγισε σωστά την εξώπορτα του διαμερίσματος
Η μεγαλύτερη απώλεια θερμοκρασίας στο σπίτι γίνεται από τις μπαλκονόπορτες και κυρίως από την εξώπορτα του σπιτιού σου. Ακόμα και αν έχεις πόρτα ασφαλείας από το κενό στο κάτω μέρος μπαίνει κρύος αέρας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις μονωτική ταινία για να κλείσεις το κενό. Διαφορετικά μπορείς να τυλίξεις σαν τόπι μια πετσέτα και να τη στρώσεις από τη μέσα πλευρά της πόρτας. Δεν θα πιστεύεις πόση διαφορά θα δεις.

Στρώσε το σπίτι σου με χαλιά/μοκέτες
Οι άδειες επιφάνειες ειδικά αν μιλάμε για μάρμαρο ή πλακάκι δημιουργούν επιπλέον κρύα αίσθηση στο σπίτι. Σκέπασε τις μεγάλες επιφάνειες ακόμα και αν δεν ταιριάζουν όλες οι μοκέτες σου μεταξύ τους! Για τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα η αισθητική ας μην σε απασχολεί.

Άναψε κεριά
Ακόμα και τα λίγα κεριά μπορεί να βοηθήσουν. Το βράδυ που θα ξαπλώσεις στον καναπέ με την κουβέρτα σου άναψε κεράκια και η ατμόσφαιρα θα γίνει αμέσως πιο ζεστή.

Φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα και πιάσε την ζεστή κούπα με τα δυο σου χέρια. Αυτό δεν βοηθάει στη ζεστή θερμοκρασία του σπιτιού, αλλά στη δική σου!

Και… η ζέστη θέλει δύο
Μην υποτιμάς ποτέ την ζεστασιά του καλού σου. Αν αγκαλιαστείτε κάτω από το πάπλωμα θα ξεχάσεις ότι είναι χειμώνας. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer