Μέτρα ανακούφισης των δημοτών
8 +1 προτάσεις προτάσεις της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» στο αυριανό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Πολιτική
26/03/2020 | 10:36

Η παράταξη της «ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών, από την πανδημία που πλήττει την χώρα μας, με αίτημα της, προ δύο ημερών, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργοστολίου, προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να προταθούν από τις δημοτικές παρατάξεις νέα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και προς ανακούφιση των πληττόντων συμπολιτών μας.

Με το παρόν δελτίο τύπου η παράταξη μας ενημερώνει τους συνδημότες μας ότι στο αυριανό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκλήθηκε μετά την πιο πάνω αίτηση μας, θα καταθέσει τις εξής προτάσεις :

1. Διερεύνηση των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας σε υλικοτεχνική υποδομή, μετά από επικοινωνία με τον Διοικητή αυτού, προκειμένου μέρος αυτής να αγορασθεί από τον Δήμο και να προσφερθεί στο Νοσοκομείο.

2. Παραχώρηση της χρήσης του Νέου Δημοτικού Γηροκομείου στην 6ηΥ.Π.Ε., προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως υγειονομική μονάδα, στην απευκταία περίπτωση που αναζητηθεί κατάλυμα, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων, για να νοσηλευθούν ασθενείς πάσχοντες από την νόσο, λόγω μη επάρκειας των εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας. 

3. Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, φόρων, τελών κοινοχρήστων χώρων, τελών διαμονής παρεπιδημούντων όλων των επαγγελματιών του Δήμου μας, για όλο το έτος 2020, με δεδομένο ότι σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις οι συνέπειες της πανδημίας στον τουρισμό θα είναι πολύ μεγάλες. Επίσης μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλονται στον Δήμο για το ίδιο χρονικό διάστημα.  

4. Άμεση εξόφληση όλων των οφειλών του Δήμου προς τους επαγγελματίες και προμηθευτές, για να απαλυνθεί μερικώς η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

5. Δημιουργία Διαδημοτικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού, σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους της Κεφαλονιάς, διότι η Κεφαλονιά είναι ένα νησί με τρεις δήμους και χρειάζεται ενιαία δράση και από τους τρεις Ο.Τ.Α., στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Ο.Τ.Α., καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας. 

6. Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τους συμπολίτες μας που δεν δύνανται οικονομικά να συντηρηθούν, ζουν μόνοι τους, δεν δύνανται να μετακινηθούν και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και περαιτέρω διεύρυνση των δικαιούχων του. 

7. Άμεση αγορά υλικών για την προστασία των εργαζομένων στο Δήμο και ειδικότερα αγορά στολών εργασίας μιας χρήσης, ειδικών γαντιών, μασκών, γιλέκων και γυαλιών googles για τους οδηγούς των απορριμματοφόρων της Ε.Δ.Α.Κ.Ι.

8. Πρόσληψη προσωπικού, με διάρκεια τεσσάρων μηνών, όπως προβλέπεται από την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης Μαρτίου 2020, προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, ιδίως στον τομέα της καθαριότητας και πρόνοιας και

9. Μέριμνα του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα με την τοποθέτηση ταϊστρών σε κεντρικά σημεία της πόλης και φροντίδα να σιτίζονται, διότι πολλά από αυτά έβρισκαν τροφή από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία σήμερα έχουν κλείσει.

Οι πιο πάνω προτάσεις μας έχουν μοναδικό σκοπό να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι συνδημότες μας, να διευκολυνθούν οι πληγέντες επαγγελματίες και να ενισχυθεί η προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην καταπολέμηση της πανδημίας. Ευελπιστούμε πως και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να γίνει ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος.  

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας και όλους όσους δίνουν την μάχη την δύσκολη τούτη ώρα στην πρώτη γραμμή, καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου μας, το υγειονομικό προσωπικό και τις εθελοντικές ομάδες που όλοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους ανήμπορους συνδημότες μας και να κρατήσουν τον τόπο μας ασφαλή και καθαρό κάτω από αντίξοες συνθήκες. Κάνουμε έκκληση δε σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας με την δωρεά ιατρικών μηχανημάτων ή ιατροφαρμακευτικού υλικού, διότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

Τέλος σας προτρέπουμε και σας παρακαλούμε ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού και όλοι μαζί ενωμένοι να βγούμε νικητές και από αυτή την μάχη.

Αργοστόλι, 26 Μαρτίου 2020

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer