Η Ντιάνα Αντωνακάτου, η σημαντική Κεφαλονίτισσα ζωγράφος συνοδοιπόρησε με τον Αντώνη Τζεβελέκη ήδη από τις πρώτες διοργανώσεις
60 Χρόνια Γιορτές Λόγου και Τέχνης στη Λευκάδα
Πολιτισμός
24/07/2015 | 09:31

26 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2015

«H ιδέα που ξεκίνησε από έναν άνθρωπο-τον Αντώνη Τζεβελέκη- και μεταδόθηκε σ’όλους τους Λευκαδίτες, ήταν μεγαλύτερη από την ίδια τη συλληπτική της μήτρα. Ήταν ένα πείραμα κι έγινε μια απόδειξη: πόση ανάγκη έχει ο άνθρωπος από την τέχνη και την αγάπη».

Μ’ αυτά τα λόγια η Ντιάνα Αντωνακάτου, η σημαντική Κεφαλονίτισσα ζωγράφος που συνοδοιπόρησε με τον Αντώνη Τζεβελέκη ήδη από τις πρώτες διοργανώσεις, απέδιδε το νόημα της σύλληψης και πραγμάτωσης της ιδέας των Γιορτών Λόγου και Τέχνης της Λευκάδας.

Είναι μια σημαντική επέτειος για την ιστορία του θεσμού που όμως συμβαίνει σε μια περίοδο ιδιαίτερα ταραγμένη στην Ελλάδα και κινδυνεύει να περάσει απαρατήρητη. Ελπίζουμε σύντομα να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να περάσουμε σε καλύτερες μέρες.

Το εξώφυλλο του προγράμματος ήταν μια προσφορά των εκδόσεων fagottobooks (το γιατί δεν αναφέρεται δεν γνωρίζουμε!).

Στα πλαίσια της επετείου ετοιμάστηκε και ένα Λεύκωμα με τις σημαντικές στιγμές των 60 χρόνων των Γιορτών. Την έρευνα-αποδελτίωση του ερευνητικού υλικού, τα συνδετικά και εισαγωγικά κείμενα καθώς και την φιλολογική επιμέλεια έκανε η Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού.

Τον σχεδιασμό της έκδοσης έκαναν οι εκδόσεις fagottobooks με την γενική επιμέλεια του Νίκου Θερμού.

Το ενδιαφέρον αυτό ιστορικό ντοκουμέντο-αναμένεται να παρουσιαστεί την μεθεπόμενη Κυριακή 2 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο στις 7 το απόγευμα.

logos-texnh2

 

Πηγή: lefkadaslowguide.gr

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer