Η ημέρα της αναχώρησης είναι πολλές φορές ιδιαίτερα αγχωτική στην προσπάθεια μας να μην ξεχάσουμε πράγματα που θεωρούμε απαραίτητα
6 πράγματα που πρέπει να κάνουμε πριν ταξιδέψουμε
Τουρισμός
19/07/2014 | 14:47

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής με τις πολλές ασχολίες η προετοιμασία ενός ταξιδιού, ακόμη και για διακοπές, καταλήγει συχνά μια αγχωτική διαδικασία.

Η ημέρα της αναχώρησης είναι πολλές φορές ιδιαίτερα αγχωτική στην προσπάθεια μας να μην ξεχάσουμε πράγματα που θεωρούμε απαραίτητα. Καλό είναι λοιπόν την προηγούμενη μέρα να φροντίσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι.

Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε την ημέρα πριν το ταξίδι:

1. Πακετάρισμα βαλιτσών
Κατά κανόνα, φτιάχνουμε βιαστικά τις βαλίτσες την ημέρα της αναχώρησης, γιατί θέλουμε να έχουμε μαζί μας πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι. Μια καλή επιλογή είναι να χωρίσουμε τα πράγματά μας σε δύο μέρη. Τοποθετούμε στη βαλίτσα όσα δε χρειαζόμαστε καθημερινά (ρούχα, παπούτσια κτλ) και κρατάμε χώρο για πράγματα που χρησιμοποιούμε (καλλυντικά, αξεσουάρ κτλ) ώστε να τα βάλουμε την τελευταία στιγμή. Αν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο προσέχουμε το βάρος και τις διαστάσεις βαλίτσας και χειραποσκευής.

2. Ελέγχουμε τις καιρικές συνθήκες
Γνωρίζοντας τι να περιμένουμε από το κλίμα στον τόπο προορισμού θα μπορούμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ. Αν πρόκειται να βρέχει ας προσθέσουμε μια ομπρέλα.

3. Τακτοποιούμε το σπίτι
Την ημέρα της αναχώρησης, θα είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μας. Μπορεί να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην επιστροφή. Ελέγχουμε το ψυγείο για τα ευπαθή τρόφιμα, πλένουμε τα πιάτα και ποτίζουμε τα φυτά. Καλό είναι να μη δημιουργήσουμε χάος πακετάροντας γιατί θα πρέπει να συμμαζέψουμε όταν γυρίσουμε.

4. Download
Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε κατεβάσει στο κινητό ή laptop όλα τα πράγματα που χρειαζόμαστε στο ταξίδι, όπως έγγραφα εργασίας, εφαρμογές, χάρτες κτλ. Μπορεί το δωρεάν Wi-Fi να διαδίδεται όλο και περισσότερο αλλά δεν είναι ανάγκη να ψάχνουμε γι αυτό σε έναν άγνωστο προορισμό.

5. Φορτίζουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές
ΚΙΝΗΤΌ ΤΗΛΈΦΩΝΟ, smartphone, laptop, φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα θα μας χρειαστούν στο ταξίδι και καλό είναι να είναι πλήρως φορτισμένα για να μην αναγκαστούμε να τα στερηθούμε ή να χάσουμε πολύτιμο χρόνο στο ξενοδοχείο περιμένοντας να φορτίσουν. Να μην ξεχάσουμε τους φορτιστές.

6. Ενημερώνουμε την ΤΡΆΠΕΖΑ και τον πάροχο τηλεφωνίας
Χρησιμοποιώντας την κάρτα μας στο εξωτερικό, η τράπεζα μπορεί να το θεωρήσει ύποπτη διαδικασία και να τη μπλοκάρει. Ακόμη κι αν δεν σκοπεύουμε να τη χρησιμοποιήσουμε καλό είναι να ενημερώσουμε για να μη βρεθούμε προ απροόπτου. Επιβεβαιώνουμε με την εταιρεία ΚΙΝΗΤΉΣ ΤΗΛΕΦΩΝΊΑΣ ότι το roamming είναι ενεργοποιημένο και ελέγχουμε τις χρεώσεις.

Για τους λιγότερο οργανωτικούς βέβαια υπάρχει και η λύση του πακετάρω τελευταία στιγμή, ελέγχω χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα και κινητό και αναχωρώ. Η λύση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μικρές περιπέτειες που θα μας δώσουν ιστορίες να διηγούμαστε αρκεί να είμαστε διατεθιμένοι να το… διασκεδάσουμε.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer