Στο Metropolitan Expo
5η Athens International Tourism Expo 2018: Δεν συμμετείχε το Ιόνιο! [εικόνες]
Τουρισμός
08/12/2018 | 16:03

Της Ελένης Βαλλιανάτου

Η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν έλαβε φέτος συμμετοχή στην 5η Διεθνή  Έκθεση Τουρισμού επιχειρηματίες όμως και περιφέρειες από την υπόλοιπη Ελλάδα έστησαν το δικό τους ξεχωριστό περίπτερο στην «5η Athens International Tourism Expo 2018», που φιλοξενείται από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Τιμώμενη χώρα φέτος  ήταν ο Λίβανος που αποτελεί μια νέα αλλά σταθερά ανερχόμενη αγορά για την χώρα μας και  τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή παρουσία της Υπουργού  κας Έλενας Κουντουρά!

Η κρατική συμμετοχή του Λιβάνου αλλά και οι Hosted Buyers που  συμμετείχαν στην 5η Athens International Tourism Expo αποτέλεσαν για τους Εκθέτες μία εξαιρετική ευκαιρία για Β2Β συναντήσεις και για εμπορικές συμφωνίες υψηλού επιπέδου.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από το Λίβανο, ειδικά μετά την έναρξη των απευθείας πτήσεων της Aegean και της ΜΕΑ. Πέραν αυτού την θερινή περίοδο δρομολογούνται πλέον και αρκετές πτήσεις charter. Οι Λιβανέζοι τουρίστες έχουν υψηλό εισοδηματικό επίπεδο, ενδιαφέρονται για την θάλασσα, κυρίως οι νέοι, αλλά και για τον προσκυνηματικό τουρισμό καθώς το 40% των Λιβανέζων είναι Χριστιανοί, την γαστρονομία, το shopping αλλά και τα city breaks.

Αν και η απουσία της Κέρκυρας ήταν αισθητή Λαρισαίος επιχειρηματίας ο κ. Κυριάκος Δημήτριος έστησε ένα ξεχωριστό περίπτερο γεμάτο αρχοντιά  θέλοντας να προβάλλει  την  νέα του επένδυση στο νησί ,ένα πανέμορφο  διατηρητέο  κτίριο του 1870 .Η πολυτέλεια και η γραφικότητα της θέας προβάλλεται από την οθόνη του περιπτέρου αλλά και από το πολυτελές ένθετο το οποίο  διανεμήθηκε στους επισκέπτες  από τις τέσσερις όμορφες κυρίες που πλαισίωσαν το περίπτερο που ήταν γεμάτο αρχοντιά εμπνευσμένο από την κοσμοπολίτικη  Κέρκυρα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ