Δίνουν μάχη γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό
5 + 1 κρούσματα covid σε Κεφαλονιά και Ιθάκη -Κρίσιμη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου
06/04/2021 | 21:28

Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε στην Κεφαλονιά ο ΕΟΔΥ σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου, ενώ ένα ακόμα ανακοινώθηκε στην Ιθάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα προέρχονται στην πλειονότητα τους από την περιοχή του Αργοστολίου. Η ιχνηλατηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι στενές επαφές των κρουσμάτων και να περιοριστεί κατά το δυνατόν η περαιτέρω διασπορά.

Κρίσιμη η κατάσταση στο νοσοκομείο

Την ίδια ώρα κρίσιμη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου με 10 άτομα να νοσηλεύονται στην πτέρυγα covid 19, αφού δύο ακόμη συμπολίτες μας εισήχθησαν σήμερα.
Επίσης, νωρίτερα δύο νοσηλευόμενοι της πτέρυγας covid παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση στην υγεία τους και έφτασαν στο παρά πέντε της διασωλήνωσης και της διακομιδής τους.
Ευτυχώς, χάρη στη έγκαιρη παρέμβαση του προσωπικού του νοσοκομείου που δίνει καθημερινά έναν τιτάνιο αγώνα τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.
Να σημειωθεί ότι πηγές από την 6η ΥΠΕ δηλώνουν πως είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσουν σε διακομιδή νοσηλευόμενου, εφόσον χρειαστεί, σε νοσοκομείο αναφοράς είτε λόγω επιδείνωσης είτε λόγω αυξημένου αριθμού εισαγωγών στον οποίο ενδεχομένως το Νοσοκομείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί.
Ελπίζουμε η κατάσταση να εξομαλυνθεί σύντομα και να βγούμε επιτέλους από αυτόν τον εφιάλτη. Μέχρι τότε θα πρέπει όλοι μας να διαφυλάξουμε την υγεία την δική μας, των ανθρώπων μας και του κοινωνικού συνόλου τηρώντας τα μέτρα.